Enhver cykelrytter drømmer om regnbuefarverne. At iføre sig den ikoniske trikot, som er synonym for, at man kan kalde sig verdensmester i cykling.

Det er selvsagt kun ganske få, der i historien har kunnet kalde sig verdensmestre, og ud over at rytterne skal slide sig igennem 285 kilometer søndag for overhovedet at gennemføre linjeløbet ved VM, er der en lille detalje, som gør det endnu mere vanskeligt i forhold til de fleste løb.

»Det gør det sværere end normalt, at vi ikke har radioer,« siger Michael Mørkøv, da B.T. møder ham i Harrogate, hvor den danske delegation holder til.

»Det er noget med, at man ofte skal have fat i bilen, hvor staben sidder. Alt bliver besluttet dér.«

Spanske Alejandro Valverde er den regerende verdensmester.
Spanske Alejandro Valverde er den regerende verdensmester. Foto: CHRISTIAN BRUNA
Vis mere

Sammen med Jakob Fuglsang er Michael Mørkøv den mest erfarne cykelrytter på landsholdet, der skal kæmpe om en medalje til Danmark.

Faktisk er Mørkøv såkaldt vejkaptajn, hvilket gør, at han skal holde styr på holdet undervejs. Og det bliver ikke nemmere af, at brugen af radioer er forbudt.

»Det er en helt anden måde at køre på. Det åbner også op for, at nogle nationer kan have svært ved at arbejde sammen. Derfor er rollen som vejkaptajn ekstra vigtig,« fortæller han.

Grunden til, at holdene ikke bruger radioer, er fordi UCI (Den Internationale Cykelunion), som arrangerer løbet, har forbudt brugen af dem.