Der er lagt op til en dramatisk start på Tour de France, når der i 2021 skal køres tre etaper af verdens største cykelløb i Danmark.

Første etape bliver en 13 kilometer lang enkeltstart i Københavns gader.

Her skal rytterne blandt andet forbi Dronning Louises Bro, Københavns Indre Søer, Trianglen og Parken med udsigt til Fælledparken på den anden side.

Derefter drøner rytterne forbi Kastellet og Den Lille Havfrue på vej ned ad Langelinie, inden de lægger vejen forbi Amalienborg Slotsplads og Kongens Nytorv for til sidst at krydse målstregen ved Rådhuspladsen.

Første etape - enkeltstart i København.
Første etape - enkeltstart i København. Foto: Tour de France - Grand Départ Copenhagen Denmark 2021
Vis mere

Anden etape på 199 kilometer bliver en klassisk sprinteretape med start i Roskilde.

Feltet kommer blandt andet forbi Roskilde Domkirke, inden rytterne kan vinke til de mange tusinde festivalgæster på sidstedagen af Roskilde Festival.

Dernæst cykler rytterne til Holbæk og Kalundborg for derefter at følge Sjællands vestkyst til Korsør, hvor rytterne skal passere Storebæltsbroen, der blandt andet stiger med to procent hen over tre kilometer til broens højeste punkt, som er 65 meter over havets overflade.

Feltet slutter af i Nyborg, hvor der er lagt op til en massespurt.

Anden etape - fra Roskilde til Nyborg.
Anden etape - fra Roskilde til Nyborg. Foto: Tour de France - Grand Départ Copenhagen Denmark 2021
Vis mere

Tredje etape på 182 kilometer starter i Vejle, hvorefter feltet sendes af sted mod Jellingestenen for derefter at køre tilbage til Vejle, inden turen går mod syd.

Her skal rytterne forbi Kolding og det ikoniske byggeri Koldinghus, inden etapen går videre mod Christiansfeld, Haderslev og Aabenraa.

Herefter sluttes etapen af med det, der formodes at blive endnu en massespurt i Sønderborg, inden rytterne skal med fly til Frankrig og fjerde etape.

Nedenunder billedet af tredje etape kan du genopleve B.T.s liveblog fra dagens pressemøde i Vejle.

Tredje etape - fra Vejle til Sønderborg.
Tredje etape - fra Vejle til Sønderborg. Foto: Tour de France - Grand Départ Copenhagen Denmark 2021
Vis mere