Der kan muligvis snart være afgørende nyt på vej omkring den danske Tour de France-start i 2021.

Torsdag afholdes der således et møde mellem den danske og den franske Tour-ledelse.

Det oplyser Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, til lokalmediet SønderborgNyt.

»I dag, torsdag, er der et møde mellem den danske Tour-ledelse og den franske Tour-ledelse, og så må vi se, hvad det fører til.«

Det er netop Sønderborg, der er planlagt til at være målby, når Tour de France-feltet skal køre tredje etape i Danmark næste år. Det er samtidig den sidste etape, inden turen går til Frankrig. Hvis altså Danmark fortsat har Tour-starten i 2021.

Mødet sker samme dag, som den franske lokalavis Le Telegramme kunne fortælle, at ASO undersøger muligheden for at afholde næste års løb i den franske region Bretagne.

Det er dog ikke noget, som borgmesteren kender til, omend han er fuldt ud bekendt med de udfordringer, der har været i forhold til at få fremrykket starten af verdens største cykelløb.

Han fortæller videre, at han nu blot afventer, hvad der kommer ud af dagens møde. Andet er der ikke at gøre, siger han.

B.T. har tidligere torsdag kunnet fortælle, hvordan København lige nu blot kan se til, mens det ene og alene er ASO og UCI, der afgør, hvor næste års Tour-start ender med at finde sted.

Direktøren for Grand Depart Copenhagen, Alex Pedersen, oplyser, at han forventer en afklaring inden for de nærmeste uger.

'Vi kan ikke deltage i spekulationer. Bestyrelsesformand Frank Jensen har sendt brev til ASO med den danske holdning, hvor vi giver udtryk for, at det er meget svært at flytte de danske datoer. Vi kommer med en samlet melding, når der foreligger en konkret løsning – hvilket forventeligt sker inden for de nærmeste uger,' skriver han i en sms til B.T.

Ifølge Le Telegramme er det corona-pandemien, der har skabt problemer for en dansk Tour de France-start, fordi det har udskudt både EM i fodbold og De Olympiske Lege til 2021.

ASO har nemlig et stort ønske om at fremrykke Tour-starten til 25. juni i stedet for 2. juli, da afslutningen af verdens største cykelløb ellers vil ramle sammen med OL – og cykelløbet om de olympiske medaljer.

Det ønske vil Danmark ikke imødekomme, da København 28. juni er vært for en EM-kamp. Det fremgår af et brev fra Frank Jensen til Tour de France-direktør Christian Prudhomme, som B.T. fik aktindsigt i allerede 1. juli.

'At ændre datoen vil lede til uoverkommelige juridiske knuder mellem København som by, Dansk Boldspil-Union og Uefa (det europæiske fodboldforbund, red.),' skrev Frank Jensen blandt andet i brevet.

Ifølge franske Le Telegramme arbejder ASO og København lige nu på at finde et andet år, hvor Danmark kan afholde Tour-starten.

B.T. har været i kontakt med Frank Jensens presseafdeling, der oplyser, at overborgmesteren er på ferie, og at han ingen kommentarer har til sagen.

B.T. har ligeledes været i kontakt med ASO, der heller ingen kommentarer har til sagen.