Lyt til artiklen

Cykelrytteren Janez Brajkovic er blevet tildelt 10 måneders karantæne, efter at være blevet testet positiv for doping.

Det bekræfter den 35-årige slovener og tidligere Astana-rytter selv på sin blog.

Som det var tilfældet med den danske ungdomsrytter, Mattias Skjelmose, hævder Brajkovic, at det præstationshæmmende stof, han er blevet idømt karantæne for at have indtaget, stammer fra et forurenet kosttilskud.

Der er tale om stoffet methlyhexanamine fundet i en prøve fra Brajkovic tilbage i april måned.

Cykelrytteren Janez Brajkovic er blevet tildelt 10 måneders karantæne, efter at være blevet testet positiv for doping.
Cykelrytteren Janez Brajkovic er blevet tildelt 10 måneders karantæne, efter at være blevet testet positiv for doping. Foto: PHILIPPE LOPEZ
Vis mere

På sin blog påstår Brajkovic, at han ikke havde nogen ide om, hvad der kunne være årsag til det positive resultat, da han blev gjort opmærksom på resultatet tilbage i juli. Alligevel valgte sloveneren at indgå et forlig med UCI og derved suspendere sig selv.

»Eftersom det (stoffet, red.) var i min urin, har jeg frivilligt valgt at suspendere mig selv øjeblikkeligt,« fortæller Brajkovic på sin blog.

Ifølge Brajkovic valgte han efter den positive prøve at gennemgå alle sine kosttilskud og opdagede her, at han i januar 2018 var begyndt at indtage et kosttilskud, der viste sig at stamme fra et firma, der tidligere har produceret et lignende kosttilskud indeholdende methlyhexanamine

Brajkovic har dog ikke været i stand til at bevise, at det ulovlige stof stammer fra et kosttilskud, han har indtaget.

Selvom den slovenske rytter har ramt et lavtpunkt i sin karriere i form af en positiv dopingprøve, så er det langt fra den eneste personlige udfordring, han har gennemlevet.
Selvom den slovenske rytter har ramt et lavtpunkt i sin karriere i form af en positiv dopingprøve, så er det langt fra den eneste personlige udfordring, han har gennemlevet. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Jeg vidste, at karantæne var uundgåeligt, men mit primære mål at få UCI til at forstå og acceptere, at det var uforstæligt på grund af et forurenet produkt,« skriver Brajkovic på sin blog.

Og selvom den slovenske rytter har ramt et lavtpunkt i sin karriere i form af en positiv dopingprøve, så er det langt fra den eneste personlige udfordring, han har gennemlevet.

»Jeg har været udsat for værre. I min karriere er jeg blevet mobbet, jeg passede ikke ind. Jeg blev forsøgt kvalt af en holdkammerat under Tour de France, jeg fik at vide, at jeg var et nul, ingenting værd, lige da jeg havde underskrevet en kontrakt. Jeg blev også truet med fyring,« uddyber han.

Det var tidligere i januar måned, det kom frem, at danske Mattias Skjelmose har fået 10 måneders karantæne på baggrund af en 'ikke-forsætlig overtrædelse af dopingloven' efter at have testet positiv for det samme stof som Brajkovic