Trek-Segafredo-rytteren Koen de Kort har fået amputeret tre fingre på sin højre hånd efter en ulykke.

Det oplyser det amerikanske cykelhold i en pressemeddelelse.

38-årige Koen de Kort blev offer for ulykken, der skete i området omkring Pyrenæerne, da han kørte offroad i et køretøj, som Trek ikke beskriver nærmere.

Han blev med helikopter transporteret til et hospital nær Barcelona og tilbragte mere end tre timer på operationsbordet, og det endte altså med, at lægerne besluttede at amputere tre fingre.

Treks egen læge, Manuel Rodriguez Alonso, forklarer, at den opererende læge reddede hollænderens tommelfinger og pegefinger, der ellers også var alvorlig beskadiget, og derfor beholder cykelrytteren formentligt en vis funktionalitet i sin hånd.

Holdlægen har snakket med Koen de Kort før og efter operationen, og rytteren er ifølge Treks pressemeddelelse i »god tilstand« både fysisk og mentalt.

De Kort har ikke en lang og imponerende sejrsliste, men han har til gengæld været en solid rytter for Trek og tidligere Team DSM og Astana.

Han har deltaget i 18 grand tour-løb og gennemført 17 af dem – heraf otte gange Tour de France, hvor han alle gange har været med hele vejen til Paris.

Hollænderen er hos Trek holdkammerat med blandt andre danskerne Mads Pedersen, Niklas Eg, Mattias Skjelmose, Alexander Kamp og Jakob Egholm.