Jeg kender reglerne. Og jeg har overholdt dem.

Sådan lyder det fra Chris Froome, efter at det onsdag er kommet frem, at han har afleveret en positiv dopingprøve med for meget salbutamol i forbindelse med årets Vuelta a Espana.

Den har indholdt dobbelt så meget salbutamol, som det er tilladt ifølge reglerne. Det er et stof, som findes i astma-medicin. Også det internationale cykelforbund (UCI) har onsdag bekræftet sagens eksistens.

»Det er velkendt, at jeg lider af astma, og jeg ved præcis, hvordan reglerne er. Jeg bruger en inhalator for at kontrollere symptomerne og altid inden for de lovlige grænser, og jeg er udmærket klar over, at jeg bliver testet hver dag, når jeg har førertrøjen på,« siger Chris Froome ifølge sit holds hjemmeside.

Team Sky-rytterens positive dopingprøve blev afleveret efter fjerdesidste etape af Vueltaen, som han endte med at vinde.

»Min astma blev værre under Vueltaen, så jeg fulgte lægens råd og øgede min Salbutamol-dosis. Som altid var jeg meget omhyggelig med ikke at bruge mere end den tilladte mængde,« siger Chris Froome:

»Jeg tager min position som leder inden for sporten meget seriøst, og UCI gør det helt rette ved at undersøge prøverne, og jeg vil sammen med holdet udlevere al den nødvendige information.«

Fra Team Sky er der fuld opbakning til verdensstjernen, der i år skrev cykelhistorie ved som den kun tredje cykelrytter nogensinde vandt bådfe Tour de France og Vuelta a Espana.

»Jeg har den største tiltro til, at Chris har fulgt de medicinske retningslinjer i forsøget på at kontrollere astma-symptomerne og ved at holde sig inden for de tilladte grænser,« siger teamchef  Dave Brailsford til holdets hjemmeside.

.