Giroen EKSPLODEREDE på søndagens bjergbrag, så det gav genlyd overalt i Dolomitterne. Og første mand til at ryge i luften var desværre dansk ...

Jakob Fuglsangs drømme om at vinde Giro d'Italia blev endegyldigt knust, da han igen tabte masser af tid til sine direkte konkurrenter.

Mere end dystert ser det også ud i forhold til at komme på podiet efter en sjældent set dynamit-afslutning, der blev vundet af Tao Geoghegan Hart, og hvor João Almeida sensationelt holdt fast i førertrøjen.

Her får du dommen over dagens danske præstationer fra Fuglsang og co., dagens top og flop samt tre ting, vi lærte.

Søndag viste sig at blive endnu en dårlig dag for Jakob Fuglsang.
Søndag viste sig at blive endnu en dårlig dag for Jakob Fuglsang. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


Festen er forbi. Eller den begyndte aldrig. For en gangs skyld virkede det, som om Astana-teamet viste en snert af styrke, da Fuglsang blev kørt ind på den afsluttende Piancavallo-stigning, men hammeren ramte efter få minutter. Fuglsang eksploderede allerede på det stejle stykke 10 kilometer fra mål. Som den første i favoritgruppen sejlede han ned gennem feltet. Efter granatchokket havde fortaget sig, kørte Fuglen sig en smule frem og endte som nier. Men det er et endegyldigt farvel til den store drøm om en Grand Tour-sejr. Danskeren får aldrig en chance som denne. Øv!
Karakter: 2

Team Sunweb lignede et vaskeægte mastodonthold søndag.
Team Sunweb lignede et vaskeægte mastodonthold søndag. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


Suveræne Sunweb
Undskyld, vi bander, men for satan, hvor ser Sunweb bare stærkt ud. Det tyske hold er godt og grundigt i gang med at mase al konkurrence og tog kvælertag på alle forhåndsfavoritterne op ad Piancavallo. Selv Jai Hindley, som egentlig er med som hjælperytter og førte hele vej op ad stigningen, fløj fra Nibali, Fuglsang, Almeida og alle de andre store navne, som vi havde så store forventninger til. Hvis det fortsætter, får Wilco Kelderman serveret Giroen på et sølvfad. Mamma Mia.

Det blev en dyr dag for den gamle garde, Nibali, Fuglsang og Pozzovivo.
Det blev en dyr dag for den gamle garde, Nibali, Fuglsang og Pozzovivo. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


Farvel til favoritterne
Nibali mod Fuglsang. En kamp i medierne og på landevejen. De to tidligere Astana-kolleger skulle afgøre det mellem sig. Troede man. For søndagens drabelige stigning til Piancavallo dræbte ikke kun Fuglsangs håb om triumf. Også Hajen fra Messina må erkende, at spillet om den samlede sejr nok er ovre. Sjældent har vi set så vild en udskilning på så kort tid.


Styrt i massevis
Hudafskrabninger, slag og masser af blå mærker. Dagens etape viste ingen nåde, da flere af feltets ryttere voldsomt røg i asfalten. Først var det NTT's Matteo Sobrero, der røg af cyklen og blev ramt af hele tre ryttere, mens han lå på jorden. Bagefter var det Jhonatan Narvaez, Nicolas Edet og Jefferson Cepeda, der blev slynget i vejen i et sving. Særlig voldsomt så det ud for Edet, som smadrede ind i kantstenen. Han og Narvaez endte med at udgå.


Nibali ligesom Fuglsang
Føst haglede uheldet ned over Jakob Fuglsang og Astana, men det ser ud til, at det sorte uheld er givet videre til Nibalis Trek-hold. Søndag mistede den italienske forhåndsfavorit endnu en hjælper i bjergene, da Gianluca Brambilla satte foden i jorden og stillede cyklen. Brambilla kom sig aldrig efter et styrt på ottende etape, og med kun fire holdkammerater tilbage må Nibali selv klare ærterne, når det går op ad bakke. Ligesom Jakob Fuglsang.

João Almeida kørte en sindssygt imponerende etape, hvor han led og led i sit forsvar af den lyserøde trøje. Det lykkedes.
João Almeida kørte en sindssygt imponerende etape, hvor han led og led i sit forsvar af den lyserøde trøje. Det lykkedes. Foto: LUCA ZENNARO
Vis mere

Pink Power
Du almægtige Almeida ... Den mand – nej, dreng – bliver ved med at imponere. Med tungen ude af munden halsede portugiseren efter Kelderman i front. Efterladt helt alene. Men João Almeida gav aldrig op, trådte videre og kørte sig i mål bare 37 sekunder efter Tao Geoghegan Hart. Dermed holder han sensationelt fast i førertrøjen.

Tao Geoghegan Hart så ubesværet ud op ad den sidste stigning og vandt sikkert etapen.
Tao Geoghegan Hart så ubesværet ud op ad den sidste stigning og vandt sikkert etapen. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

Pozzo lignede pensionist
Ingen havde regnet med, at Domenico Pozzovivo skulle køre så flot en Giro d'italia. Faktisk begyndte det at se ud til, at Pozzovivo for alvor kunne være med i striden om topplaceringerne, men søndag gik den 37-årige italiener ned med flaget. NTT-rytteren kunne simpelt hen ikke følge ungdommen, da Geoghegan Hart, Almeida, Hindley og de andre kørte fra ham. De aldrende ryttere er blevet kørt direkte på plejehjemmet i denne Grand Tour!