Dramatikken udeblev desværre i det takkede terræn omkring Cesenatico.

Regn og kulde fik favoritterne til at gemme kræfterne, andre tog ulovlige midler i brug (se video øverst i artiklen), og imens fik endnu et udbrud lov at sejle hjem.

Her viste en dansker endelig sine kvaliteter frem, men han kunne intet stille op mod Jhonathan Narváez (Ineos), der tog en fornem solosejr.

Her får du dommen over dagens danske præstationer fra Fuglsang og co., dagens top og flop samt 3 ting, vi lærte på Giro d'Italias 12. etape.

Jakob Fuglsang holdt sig med de andre favoritter på dagens etape.
Jakob Fuglsang holdt sig med de andre favoritter på dagens etape. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


Efter sin uheldige defekt tirsdag er Jakob Fuglsang så langt efter i klassementet, at han ikke gider jagte få sekunder. Tiden skal hentes på et stort togt i de høje bjerge. Med det ræsonnement holdt Fuglsang sig passiv i et terræn, der normalt passer ham perfekt. Sammen med de øvrige favoritter forcerede Fuglen, uden der for alvor blev drejet på gashåndtaget. En godkendt dag, hvor Astana-danskeren gjorde, hvad han skulle. Nu ser vi frem til hævnen over modstanderne i bjergene og på enkeltstarten i weekenden.
Karakter: 6

Jesper Hansen gjorde god figur på torsdagens etape.
Jesper Hansen gjorde god figur på torsdagens etape. Foto: Chris Graythen
Vis mereENDELIG så vi Jesper Hansen rykke på sig og gøre en god figur – endda i et udbrud. Det er snart 2.000 dage siden, den klejne Cofidis-rytter senest leverede en sejr. Siden har der ikke været meget at råbe hurra for, og det blev der desværre heller ikke i dag. Men Hansen viste angrebsiver og stærk kørsel i udbruddet – mere af det, tak!
Karakter: 6

Domenico Pozzovivo omgivet af sine stærke NTT-holdkammerater.
Domenico Pozzovivo omgivet af sine stærke NTT-holdkammerater. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


Bjarnes bande imponerer
NTT øjner altså en triumf, der vil sende chokbølger gennem cykelverdenen. Bjarne Riis' morfar af en italiener – 37-årige Domenico Pozzovivo – har sneget sig frem på en fjerdeplads i klassementet, og igen torsdag virkede det til, at Pozzovivo har stærke stænger. På de stejle stigninger lå den lille mand forrest, og han blev bakket op af et brølstærkt NTT-mandskab, som pulveriserede feltet. Sobrero, O'Connor og Meintjes lagde HÅRDT tryk på. Bjarnes bande tog ingen store skalpe i dag, men de viste, at de har et af løbets bedste mandskaber ... Sensationen lurer!

Uheldige Mark Padun (tv.) og etapevinder Jhonatan Narvaez.
Uheldige Mark Padun (tv.) og etapevinder Jhonatan Narvaez. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere


Triumfen glippede
Ukrainske Mark Padun var godt på vej mod karrierens største resultat. Det lignede en mano a mano mod Jhonatan Narváez, mens så indtraf katastrofen! På dagens allersidste nedkørsel ramte defekten. Med nød og næppe undgik Bahrain-McLaren-rytteren at styrte, men muligheden for den søde triumf forduftede. Padun kæmpede sig tilbage og var tæt på Narváez, mens kræfterne slap op. Stakkels fyr, som trods alt kan varme sig på sin flotte kørsel, en andenplads og den ærefulde titel som dagens ... flop.

Hector Carretero. (Arkivfoto)
Hector Carretero. (Arkivfoto) Foto: GIAN EHRENZELLER
Vis mere


Dunkende dumt
Fanget på kamera! Den unge Movistar-rytter Héctor Carretero kan se frem til en klækkelig bøde og nok også en mindre tidsstraf, efter han fik en sticky bottle af dimensioner! I angreb og på vej op til udbruddet fik Carretero pludselig problemer med bentøjet, og så var løsningen at holde fast i en drikkedunk fra holdbilen i MEGET lang tid. Efterfølgende blev udåden kun forværret af, at han smed dunken væk uden overhovedet at drikke af den. Dumt træk!

Team Lotto rider Belgium's Thomas De Gendt rides ahead during the 7th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 168 km between Millau and Lavaur, on September 4, 2020. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Team Lotto rider Belgium's Thomas De Gendt rides ahead during the 7th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 168 km between Millau and Lavaur, on September 4, 2020. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

Corona-kaos fortsætter
Nyd hver etape, for det hele kan pludselig være ovre! Torsdag blev 17 politibetjente, der var sendt ud for at passe på et motionsløb, som kører sideløbende med Giroen, testet positive for corona. Inden etapen fik det den belgiske stjerne Thomas De Gendt til at sige, at han føler sig utryg, og at han mest af alt ønsker at forlade løbet. Modsat i Tour de France er boblen til rytterne brudt – to hold har trukket stikket. Når vi mon til Milano?

Igen var Jakob Fuglsang uheldig og fik defekt uden at have holdkammerater til at hjælpe sig.
Igen var Jakob Fuglsang uheldig og fik defekt uden at have holdkammerater til at hjælpe sig. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

Forfulgt fugl
Hvad er det lige, Grand Tours har imod Jakob Fuglsang? Den dygtige dansker rammes gang på gang af uheldige defekter, bizarre styrt og alverdens dårligdom, han ikke selv er herre over. Igen torsdag var der problemer med Astana-kaptajnens cykel, så han måtte bruge masser af energi på at køre tilbage til favoritfeltet. Sort uheld!

The pack rides during the 12th stage of the Giro d'Italia 2020 cycling race, a 204-kilometre route between Cesenatico and Cesenatico, on October 15, 2020. (Photo by Luca Bettini / AFP)
The pack rides during the 12th stage of the Giro d'Italia 2020 cycling race, a 204-kilometre route between Cesenatico and Cesenatico, on October 15, 2020. (Photo by Luca Bettini / AFP) Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

Kom nu, sol
Plejer man ikke at sige, at efteråret er det tidspunkt, Italien er allersmukkest? Måske, men det er svært at se, fordi det konstant VÆLTER ned, som var vi i Danmark i november. Der var lagt op til beachparty i Cesenatico, men endnu en gang måtte rytterne (og de få tilskuere) kæmpe sig gennem styrtregn og voldsomme vindstød. Feltet bevæger sig i de kommende dage nordpå, så vi må nok se frem til mere kulde, regn og måske endda sne på de vilde bjergetaper. Brrrrr!