Sir David Brailsford skal ud af cykelsporten nu.

Sådan lyder det fra den tidligere danske cykelrytter Brian Holm om en af cykelsportens mest magtfulde mænd. Han er langtfra tilfreds med Team Skys skaber og chef, Dave Brailsford, der er kommet i vælten efter flere møgsager på holdet.

»Hånden på hjertet, så synes jeg, han minder mere og mere om en skaldet udgave af Benny Hill (britisk komiker og skuespiller, red.). Det kan være lidt en parodi. Man kan jo ikke være så vattet, når man siger noget,« siger Brian Holm, der i dag er sportsdirektør for Quick-Step Floors.

»Det ville klæde Brailsford bedst, hvis han trak sig nu og lod andre overtage. Så kan der endelig falde ro på, og holdet kan starte på en frisk. Det er også sådan stemningen er blandt de andre hold og ryttere.«

Læs også: Bombe under Tour-vinder: Brugte kontroversielt stof 'uetisk'

Dave Brailsford er manden bag det altdominerende hold Team Sky, der har siddet tungt på cykeltronen i dette årti. Eksempelvis har de siden 2012 kun misset en enkelt Tour de France-sejr og har cykelsportens største stjerne, Chris Froome, på holdet.

Men det britiske mandskab er i strid modvind for tiden. En nylig britisk rapport har konkluderet, at man har brugt stoffet triamcinolone med et præstationsfremmende mål og ikke af medicinske grunde, som er tilladt med en dispensation. Det skulle angiveligt været kommet Bradley Wiggins til gavn, inden han vandt Tour de France i 2012 - han afviser dog selv alle anklager.

Derudover har Chris Froome en dopingsag hængende over hovedet, hvor der endnu ikke er faldet en dom. Den tredobbelte Tour de France-vinder blev snuppet under sidste års Vuelta a España med for meget salbutamol i sin urin, men kører alligevel cykelløb i øjeblikket, fordi der endnu ikke er kommet en afgørelse.

Læs også: Svinger pisken over storholdets boss: 'Det her må være enden for ham!'

Team Sky - med Dave Brailsford i spidsen - har ellers altid prædiket for en ren og fair sport, men nu er der anderledes stille fra mandskabet, der nu har flere sager over sig. Og derfor er Brian Holm ikke ligefrem fan af Team Sky-bossen.

»Han kom jo ind som manden, der skulle redde cyklingen og gøre den transparent og få troværdigheden tilbage. I virkeligheden blev han problemet og ikke løsningen,« siger den 55-årige sportsdirektør, der i disse dage er til Paris-Nice, hvor ambitionen er at holde deres kaptajn Julian Alaphilippe fremme i klassementet.

Brian Holm mener samtidig, at UCI må få truffet en afgørelse i Chris Froomes sag, da det ikke er optimalt, at han kører cykelløb nu, som han så potentielt vil miste, hvis han bliver kendt skyldig.

Læs også: Froome ignorerer tv-hold igen og igen: Vil ikke svare på ét spørgsmål

Det er dog ikke Chris Froome selv, man skal være efter, hvis man spørger Brian Holm. Også selvom man kan diskutere, om han burde køre løb eller ej. Men han gør bare, hvad ledelsen og Dave Brailsford siger, der på grund af alle sagerne burde sige stop.

»Jeg er fuldstændig ligeglad med sejre, vi kan vinde efterfølgende, hvis han bliver dømt. Det handler om det sekund, løbet slutter. Det holder jo ikke det andet.«