At være cykelrytter betyder et hård pres og hårde vilkår.

Det kan de fleste ryttere nok skrive under på. Flere fortæller nu i TV 2-dokumentaren 'Det, vi ikke taler om,', hvordan mange nok har den opfattelse, at 'cykelryttere skal gå sultne i seng'.

Der er hårde krav til krop og kost, hvilket Brian Holm, der i dag er sportsdirektør for Deceuninck - Quick Step, da også erkender.

»Det meste af det, vi gjorde i min generation, var forkert. Man fik en bøf hver morgen klokken seks, en rød bøf, og man måtte ikke drikke under træning. Og det er der da mange teorier omkring,« siger Brian Holm.

Han var aktiv i 1980'erne og 1990'erne og oplevede selv, hvordan der kunne komme kommentarer til rytterne om for eksempel deres kroppe.

»Vi kom til hotellet, og så stod den gamle sportsdirektør og nev os i siden og sagde, du er for tyk, du får ikke frokost. Op på værelset. Det var også en form for en slankekur, der fungerede,« fortæller den tidligere cykelrytter.

I dag er der stadig pres og krav, hvad angår rytternes vægt, og Brian Holm mener - selvom nogle ting har ændret sig - at det er noget, cykelrytterne skal skulle tåle.

De skal kunne klare at få hårde beskeder omkring deres krop, fordi vægt er vigtigt i cykelsporten, understreger han.

Brian Holm har tidligere fortalt, hvordan tingene har ændret sig, siden han selv var professionel cykelrytter.

Det handlede dog ikke så meget om vægt men mere alle de teknologiske aspekter.

»Dengang var det mere en primitiv arbejdersport – hvilket sgu egentlig var meget charmerende. Man kørte i sorte bukser og hvide strømper, ellers blev man sendt hjem. Tatoveringer var fyringsgrundlag, og øreringene blev hevet ud. I dag er cykling en top-professionel sport. Helt Formel 1-agtig!« fortalte han blandt andet i 2016.

Her fortalte han også, hvordan detaljer afgør løb, men at nogle af forholdene i hans tid var lidt mere tilfældige. Det kan du læse meget mere om her.