Sorgen over tabet af bysbarnet Chris Anker Sørensen har ikke sluppet borgerne i Hammel.

Og nu arbejder en gruppe lokale for at få en vej eller plads opkaldt efter den nyligt afdøde cykjelstjerne og tv-kommentator.

Det er Hammel-borgeren Henrik Tofte, som har oprettet en Facebook-gruppe til at bakke op om samme formål, som står i spidsen for initiativet.

»Folk i byen har været stolte af ham, og jeg synes godt, man kan mindes Chris Anker Sørensen ved at opkalde en vej eller en plads efter ham,« siger Henrik Tofte til DR.

Foto: Chris Graythen
Vis mere

Ifølge DR er det noget, der er inde i overvejelserne i Favrskov Kommune, hvor borgmester Nils Borring (S) har modtaget en mail fra Henrik Tofte.

I den østjyske kommune har man dog ikke tradition for at opkalde veje eller pladser efter afdøde personer, men kommunen er åben for at se på muligheden.

Det er også normal kutyme i Danmark generelt, at man venter i hvert fald tre til fem år efter et dødsfald, før man opkalder en vej eller plads eller andet efter nogen, skriver DR.

37-årige Chris Anker Sørensen mistede på tragisk vis mistede livet den 18. september i en trafikulykke i forbindelse med VM i cykling, som han skulle dække for TV 2, hvor den tidligere porfessionelle cykelrytter var en populær tv-ekspert i cykeldækningen.