Det er ikke første gang, at Jakob Fuglsang og dopinglægen Michele Ferrari bliver koblet sammen.

Søndag kom det frem, at en hemmelig rapport sætter forbindelse mellem den 34-årige cykelstjerne og dopinglægen, der har fået livstidskarantæne fra cykelsporten.

Rapporten har dog ikke kunnet konkludere, at der kan knyttes en forbindelse mellem Jakob Fuglsang, Astana, og Michele Ferrari.

Men allerede for flere år siden begyndte rygterne at kredse om Fuglsangs arbejdsgiver, Astana, og Michele Ferrari, som angiveligt – ifølge rapporten – besøgte det kasakhiske mandskab under Catalonien Rundt for knap et år siden.

I november 2013 skulle Michele Ferrari ifølge Gazetta dello Sport have mødt Astana ved en træningslejr, og året efter, i 2014, hærgede hele fem dopingsager på holdet – hvis man medregner mandskabets kontinentalhold, der særligt var ramt af dopingsager. Det gjorde, at mandskabet ikke var sikkert på at kunne forlænge sin licens på cykelsportens øverste hylde, World Touren. Det lykkedes imidlertid.

Sagen fik Den Italienske Olympiske Comité (CONI) til at offentliggøre en 550 sider lang rapport om Padova-sagen i 2014, som opridsede, hvordan dopingen florerede hos de store cykelhold. Den rapport tegnede et temmelig klart billede af, at der især var ryttere med relation til Astana eller Katusha, der var dukket op i kundekredsen via telefonaflytninger eller pengetransaktioner.

Dengang benægtede Jakob Fuglsang at have mødt den italienske læge, der var arkitekten bag den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrongs omfattende dopingprogram.

38 ryttere blev sat i forbindelse med Michele Ferrari i rapporten, mindst 10 af dem skulle angiveligt have været på eller have kørt for Astana. Desuden har Astana-boss og tidligere cykelrytter Alexandre Vinokourov indrømmet at have fået hjælp af Michele Ferrari. Denne var imidlertid kun til træning, men ikke til doping, forklarede Vinokourov.

I kølvandet på den hemmelige rapport fra Cycling Anti-Doping Foundation (CADF) nægter Fuglsang at udtale sig. Til gengæld fortæller hans holdkammerat hos Astana i den forgangne sæson Magnus Cort, at han aldrig har mødt Michele Ferrari.

»Jeg har ikke hørt om, at han skulle have mødtes med holdet ved Catalonien Rundt. Jeg har aldrig mødt ham. Jeg aner ikke, hvordan han ser ud, eller hvad han hedder, ud over at han hedder Ferrari,« siger Magnus Cort, der ikke selv deltog i det spanske cykelløb i fjor.

I 2016 lavede B.T. et interview med Jakob Fuglsang, hvor han forklarede, at han aldrig ville røre doping.

Du kan læse interviewet her.