Cykelrytteren Kasper Asgreen vinder anden etape af Tour of California. Det er den 24-årige danskers første professionelle etapesejr.

Asgreen, der kører for belgiske Quick-Step, kørte de 214,5 kilometer fra Rancho Cordova til South Lake Tahoe i tiden 6:17:11.

Under den sidste stigning mod målstregen overhalede den unge dansker flere af de store navne.

Heriblandt Tejay van Garderen (EF Education First), Gianni Moscon (Team Ineos), Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) og Max Schachmann (Bora-Hansgrohe).

»Det er min første professionelle sejr, og jeg kan slet ikke beskrive, hvor stort det er for mig,« siger Kasper Asgreen på et pressemøde ifølge holdets hjemmeside.

»Jeg havde fået frie hænder af holdet, og helt ærligt så håbede jeg på at opnå et godt resultat, men det her overgår alt, jeg kunne have forestillet mig. Jeg er meget, meget glad.«

Etapesejren kommer, efter at Kasper Asgreen modtog stor anerkendelse i midten af april, da han sluttede på en andenplads i Flandern Rundt efter italienske Alberto Bettiol.

Andenpladsen var således et regulært gennembrud for den 24-årige koldingenser.

Men før det kom Kasper Asgreen lidt hovedkulds ind på sportens øverste niveau sidste år, da Quick-Step et par måneder inde i sæsonen pludselig manglede en rytter.

Asgreen kvitterede for den uventede chance ved at køre et brag af en debutsæson, hvor han blandt andet var med til at blive verdensmester i holdløb.

Og den alsidige østjyde er ikke i tvivl om, hvor hans fremtid som cykelrytter ligger.

»Det er helt sikkert klassikerne, der vil være mit fokus fremover. Det er de fedeste cykelløb, jeg nogensinde har kørt. Jeg har aldrig haft det så sjovt på en cykel, som jeg har haft det i de seneste uger,«  udtalte han efter Flandern Rundt.

Hans kontrakt med Quick-Step løber i yderligere to sæsoner. Håbet er at blive en markant klassikerrytter på verdens mest vindende cykelhold.

Ud over Asgreen kører danske Michael Mørkøv med for Quick-Step i Tour of California. Han sluttede søndag på en imponerende femteplads.

/ritzau/