Det tidligere ungdomshold Team Altopack-Eppela er blevet ramt af hårde straffe for doping.

Flere af holdets tidligere tilknyttede personer, herunder holdejeren Luca Franceschi og sportsdirektøren Elso Frediani, er nemlig blevet tildelt 30 års karantæne hver af det italienske dopingagentur, NADA Italia.

Det skriver Cycling News.

Franceschi og Frediani er blevet tildelt karantæne på baggrund af en række lovbrud, herunder manipulation af dopingkontroller og ulovlig handel med forbudte stoffer.

I 2002 kørte Raimondas Rumsas for italienske Lampre.
I 2002 kørte Raimondas Rumsas for italienske Lampre. Foto: OLIVIER MORIN
Vis mere

Altopack-Eppela-holdet havde blandt andre rytteren Linas Rumsas, der i 2017 døde pludseligt af et hjerteanfald i en alder af 21. Han blev fundet livløs af sin bror, og selv om han hurtigt blev kørt til hospitalet i en ambulance, stod hans liv ikke til at redde.

Linas Rumsas var søn af den tidligere Tour de France-rytter Raimondas Rumsas, der havde sin storhedstid i begyndelsen af 00'erne.

Ud over holdejeren og sportsdirektøren har Elso Fredianis forældre, Narcisso Frediani og Maria Luisa Luciani, hvis hjem blev brugt til dopingbehandlinger, fået 30 års karantæne.

Også farmaceuten Andrea Bianchi har fået karantæne, dog en noget kortere en af slagsen. Han er blevet tildelt syv års karantæne for at have leveret produkter uden recept. Derudover har tre kørere hver især fået fire års karantæne.

Umiddelbart efter Linas Rumsas' død begyndte mistanken om doping på holdet at opstå, og efterforskningen er nu tre år efter mundet ud i lange karantæner. Flere personer blev ligeledes anholdt i forbindelse med den unge rytters død, herunder Franceschi og Frediani.

Familien Rumsas har tidligere været involveret i dopingskandaler. I 2003 testede Raimondas Rumsas positiv for epo, og året forinden blev hans kone, Edita Rumsiene, opdaget med bilen fuld af illegale stoffer, herunder steroider, testosteron og epo på den sidste dag under Tour de France i 2002.