Som BT mandag kunne afsløre, er den danske topbokser Mikkel Kessler blevet sendt til tælling af den frygtede bakterieinfektion borrelia, som er et resultat af et bid fra en skovflåt.

Sygdommen har tvunget 38-årige Kessler til at udsætte sit stort anlagte comeback til marts.

I en pressemeddelelse fra Team Sauerland fortæller den tidligere femdobbelte verdensmester om sygdommen og sine frustrationer over at være få sat sin karriere flere måneder tilbage.

»Jeg begyndte at føle mig syg omkring for omkring fire uger siden. Jeg var træt, mine muskler var ømme, og jeg kunne ikke træne. På det tidspunkt havde jeg ingen idé om, hvad der var årsagen. Jeg fik taget blodprøver, som ikke viste noget, og det var ikke før, at jeg fik foretaget en lumbalpunktur, at lægerne kunne identificere problemet.,« fortæller Mikkel Kessler.

»Jeg ved ikke, hvornår eller hvor jeg er blevet bidt af en skovflåt, men jeg er bare taknemmelig for, at infektionen blev fanget tidligt og forhåbentlig kommer der ikke nogen langvarige effekter.«

»Selvfølgelig er jeg skuffet over at skulle udskyde mit comeback. Jeg vil gerne takke mine fans for deres støtte og tålmodighed. Jeg håber at være klar til at vende tilbage til ringen tidligt næste år, og jeg lover at tilbagebetale for alles støtte med en stor sejr,« lyder det fra den danske topbokser.

Mikkel Kesslers promotor, tyske Kalle Sauerland, føler med sin boksestjerne

»Jeg har haft boksere, der har haft forskellige skavanker og sygdomme, men det her har jeg aldrig oplevet før«, siger Kalle Sauerland.

»Jeg ved, at Mikkel er skuffet, men hans helbred kommer i første række. Vi går nu efter en dato i marts, og vi vil annoncere sted og modstander i de kommende uger. Der skal mere end en skovflåt til at stoppe ‘The Viking Warrior.«