Mikkel Kessler må midlertidigt indstille træningen og udskyder sit comeback til bokseringen til marts efter at blevet bidt af en skovflåt

Mikkel Kessler må udskyde sit comeback til bokseringen i et halvt år efter at være blevet bidt af en skovflåt og smittet med den frygtede bakterieinfektion borrelia.

Det kan BT i dag afsløre.

Dermed slutter uger og måneders spekulationer om, hvornår den 38-årige bokser vender tilbage til ringen foreløbig. I stedet rejser spørgsmålet om hans helbredsmæssige tilstand sig. Endnu er den tidligere femdobbelte verdensmester ikke tilbage i træningslokalet, men han er i bedring og tæt på at være helt frisk, hvilket kun giver grund til at tro, at han kommer sig fuldstændig, vurderer kilder der har fulgt og følger sygdomsforløbet tæt. Selvom mystikken bredte sig undervejs i sygdomsforløbet, blev infektionen angivelig opdaget tids nok til, at en kraftig antibiotikakur vil kurere ham fuldstændigt.

Mikkel Kessler var ellers tilbage i sin velkendte superform efter at have trænet hårdt og blandt andet sparret med den svenske Erik Skoglund, der midt i august over for BT udtrykte, hvor imponeret han var over sin danske træningspartner gode form og høje niveau.

For cirka fire uger siden begyndte Mikkel Kessler imidlertid at føle sig træt, klage over ondt i musklerne og i det hele taget føle sig syg. Men trods flere undersøgelser lykkedes det i første omgang ikke lægerne at finde årsagen til, at den ellers veltrænede bokser pludselig mistede energi og blev dårlig.

Mikkel Kessler under nederlaget til Carl Froch i O2 Arena i London.
Mikkel Kessler under nederlaget til Carl Froch i O2 Arena i London. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Kilder beretter over for BT, at sløret for mystikken først blev løftet, da Mikkel Kessler senere i forløbet blev dårligere og kørt på hospitalet og indlagt til yderligere undersøgelser. Og her skulle der en rygmarvsprøve til at finde årsagen til hans sygdom. Derpå kunne den rette behandling blive sat i gang.

Nu venter der så Mikkel Kessler en lang genoptræning, inden har i 2018 igen kan vende tilbage til ringen. Ifølge BTs oplysninger arbejder promotor Kalle Sauerland på en comebackkamp til marts, men hvor, præcis hvornår og mod hvem forlyder der ikke noget om.

Det var BT, der den 30. marts kunne afsløre, at Mikkel Kessler ville gøre comeback, efter at han egentlig havde indstillet karrieren efter sit nederlag til Carl Froch den 25. maj 2013. Dagen efter bekræftede Mikkel Kessler selv historien på et pressemøde:

»Det er dejligt at sidde her igen. Jeg er glad for, at jeg stadig har en plads hos Team Sauerland. Jeg ville gerne tilbage, som jeg altid har sagt, er det hjertet, der driver det for mig,« sagde Mikkel Kessler på et pressemøde dagen efter og tilføjede:

Mikkel Kessler må efter alt at dømme udskyde sit comeback til marts.
Mikkel Kessler må efter alt at dømme udskyde sit comeback til marts. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg har skubbet en barnevogn, fået to dejlige unger og nu har jeg fået min motivation tilbage.«

Siden har der så været spekulationer om, hvornår comebackkampen så skulle finde sted, og hvem modstanderen skulle være. Angiveligt var det et stort ønske for Team Sauerland, der står bag World Boxing Super Series, at Mikkel Kessler skulle være en del af den ambitiøse turnering, men tidligere på sommeren slog han fast, at han ikke kunne nå at komme i god nok form til at blive en del af det setup.

Derimod kunne vi her i spalterne den 15. august fortælle, at Mikkel Kessler efter planen skulle møde den ubesejrede colombianer Roamer Alexis Angulo til november. Planer der blev spoleret af en lille mide med langt alvorligere kræfter end danskerens hidtidige modstandere.

Under weekendens World Boxing Super Series-stævne i London, hvor BT var til stede og overværede Patrick Nielsens knockout til John Ryder, ønskede Kalle Sauerland ikke at kommentere historien. Det er heller ikke lykkedes BT at få en kommentar fra Mikkel Kessler selv.