Viktor Axelsen har forsøgt at begå en af de største svinestreger i dansk topidræt i mange år.

Jeg har simpelthen svært ved at nå en anden konklusion efter udviklingen i de seneste uger.

Den danske OL-guldvinder har opført sig ekstremt egoistisk, og han har været i gang med at sende dansk herresingle tilbage til stenalderen.

Jeg henviser selvfølgelig til historien om, at Viktor Axelsen ville lokke landstræner Kenneth Jonassen samt de to næstbedste herresinglespillere, Anders Antonsen og Rasmus Gemke, med til Dubai.

Foto: PEDRO PARDO
Vis mere

TV 2 var først med historien, og siden har vi her på B.T. afdækket, hvordan Axelsens Dubai-planer har været i støbeskeen i mere end halvandet år.

Det har vakt stor opsigt, at Viktor Axelsen i det hele taget har valgt at flytte til Dubai, men hans kupforsøg er langt mere alvorlig i min verden.

Er det sympatisk af Axelsen at lade sig udnytte og optræde som kransekagefigur for en slavestat som Dubai? Nej, selvfølgelig er det ikke det. Piller det ved hans status som et forbillede? Absolut.

Havde mange af os andre været fristet til at gøre det samme, hvis vi stod i hans situation, og pengene var store nok? Ja, naturligvis. Mere hellig vil jeg i hvert fald ikke foregive at være.

Viktor Axelsen ses her i jubel sammen med landstræner Kenneth Jonassen efter sejren i OL-finalen.
Viktor Axelsen ses her i jubel sammen med landstræner Kenneth Jonassen efter sejren i OL-finalen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Til gengæld hopper kæden fuldstændig af, når han har forsøgt at få Jonassen, Antonsen og Gemke med til Dubai. I sig selv er det et stort tab, at Axelsen ikke længere er en del af landsholdets daglige træning i Brøndby, men hvis superstjernen havde haft held med sin manøvre, ville han have smadret det meget anerkendte træningsmiljø, der har skaffet Danmark et hav af medaljer.

Det samme berømmede træningsmiljø, der har formet ham som badmintonspiller og været med til at gøre ham til verdens bedste – og ført ham frem til guldmedaljer ved OL, VM og All England.

Og nu hvor han står på toppen af sin karriere og skal være med til at videreudvikle miljøet og forme den fremtidige generation, ja, så har han kigget på sin egen rede, strøget en tændstik og smidt den. Heldigvis for dansk badminton fik Jonassen, Antonsen og Gemke pustet flammen ud, da de sagde 'nej tak' til Axelsens forslag.

Alligevel kan Badminton Danmark selvfølgelig ikke være tilfreds med sådan en illoyal opførsel. For nu at sige det mildt.

Men ingen tør rigtig sige noget. Hverken ledere eller spillere. Frygten for at fornærme Axelsen og komme i bad standing hos den ukronede konge er tilsyneladende for stor.

Ja, Viktor Axelsen er dygtig. Ja, han er vigtig. Ja, han er ubestridt det største danske navn i sin sport. Men det giver ham da ikke ret til at forsøge at ødelægge dansk badminton indefra.

Uanset hvad må der nu ligge et kolossalt stort arbejde for både Badminton Danmark og landsholdet i at genoprette tilliden til Axelsen og skabe et gunstigt samarbejde i fremtiden.