Hun har holdt døren på klem til et comeback på den internationale badmintonscene.

Men nu slår 35-årige Kamilla Rytter Juhl, der i 2009 sammen med Thomas Laybourn blev verdensmester i mixeddouble fast, at drømmen er skrinlagt.

»Jeg fødte jo Molly for 10 uger siden. Alt i forbindelse med graviditet og fødsel er gået efter planen, men jeg har erkendt, at jeg med så lille en størrelse ikke kan få trænet så meget og så fokuseret som det er nødvendigt for at opnå niveau til at få succes ved næste års OL (i Tokyo, red.). Hertil kræves to intensive træningspas om dagen, og det går ikke, at man hvert 10. minut skal ud at vippe barnevognen,« siger Kamilla Rytter Juhl til B.T. på en skrattende telefonforbindelse til Basel i Schweiz.

Her følger hun i disse dage ved Swiss Open sin samlever Christinna Pedersens sidste internationale turneringsdeltagelse i mixeddouble sammen med Mathias Christiansen.

»Det er da lidt mærkeligt, at vi ikke længere skal rejse rundt til alverdens turneringer. Men vi kommer under ingen omstændigheder til at lægge ketcheren på hylden. De seneste sæsoner har vi spillet på samme Badmintonliga-hold (i Skovshoved, red.), og det er planen, at vi også i den kommende sæson skal optræde på et hold i den bedste danske række,« siger Kamilla Rytter Juhl.

Hele familien var sidste uge i Birmingham, hvor den traditionsrige All England-turnering blev spillet. Det var første gang, at Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl havde Molly med i udlandet.

»Jeg må sige, at det er dejligt at være blevet forældre. Christinna og jeg nyder det helt vildt. I de første 10 uger af Mollys liv har hun været sød ved os. Hun lader os få en okay søvn om natten, og er begyndt at dele gavmildt ud af et skønt smil,« siger Kamilla Rytter Juhl.

Sammen med Christinna Pedersen vandt hun sølv i damedouble ved OL 2016 i Rio de Janeiro, mens duoen i fjor sikrede sig førstepræmien ved All England.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl bor i København, men har en lejlighed i Aalborg.
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl bor i København, men har en lejlighed i Aalborg. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg er meget tilfreds med alt, hvad jeg har opnået indenfor badmintonsporten. Faktisk er der kommet mere i hatten end jeg har turde drømme om. Så på den måde kan jeg sammen med Christinna stoppe den internationale karriere mens legen er god og med en dejlig ro i maven,« siger Kamilla Rytter Juhl.

Endnu har hun efter fødslen ikke trænet.

»På tirsdag skal jeg have tjekket kroppen hos en fysioterapeut. Forhåbentlig får jeg grønt lys til så småt at komme i gang igen,« siger Kamilla Rytter Juhl, der afslører, at hun sammen med Christinna Pedersen og datteren Molly på sigt måske fraflytter København.

»Vi har jo en lejlighed i Aalborg. På et tidspunkt er det ikke utænkeligt, at vi bosætter os her,« lyder Kamilla Rytter Juhls slutreplik.