Viktor Axelsen har fået en yderst nem start på sæsonfinalen i Bali og er allerede videre til semifinalerne efter én kamp.

Men det betyder ikke, at han er glad. Tværtimod.

Den danske badmintonstjerne, der for nylig vandt Indonesia Open og igen er kravlet op på som nummer ét på verdensranglisten, spillede således kun seks bolde mod landsmanden Rasmus Gemke, inden han ved stillingen 5-1 til Axelsen trak sig med en knæskade.

I samme gruppe måtte den tidligere verdensetter Kento Momota trække sig efter to bolde i sin kamp mod indiske Lakshya Senm, hvilket betyder, at to ud af fire spillere har trukket sig i gruppen. De to andre er dermed også videre til semifinalerne.

Og det frustrerer Axelsen.

'Den her situation er så absurd. Det er ikke sådan, du vil have en turnering skal være. Det her burde være de otte bedste spillere i verden, der konkurrerer på højeste niveau. Det her kampprogram er langsomt ved at køre alle ned. Jeg har ondt af alle spillere, der er skadet,' skriver han i et opslag på sin Twitter-profil.

I onsdagens danskeropgør havde Gemke allerede fra begyndelsen svært ved at bevæge sig og måtte flere gange opgive at strække sig efter de bolde, der kom fra Viktor Axelsen.

Gemkes exit betyder samtidig, at han er færdig ved sæsonfinalen, selvom det var den første af tre gruppekampe.

Selvom Viktor Axelsen og Lakshya Senm allerede er videre, skal de to fortsat spille deres indbyrdes kamp i gruppespillet. Den er programsat til torsdag.

Andre læser også