De har ligget nummer et på verdensranglisten og blandt andet vundet OL-sølv sammen.

Men ved sidste uges All England-turnering i Birmingham spillede Mathias Boe og Carsten Mogensen sammen i herredoublerækken for sidste gang. Udadtil virkede det, som om begge var indforstået med beslutningen. Sådan forholder det sig dog langtfra.

»Det var ikke min plan, at samarbejdet skulle slutte nu,« siger Carsten Mogensen til B.T., der har konfronteret ham med de udtalelser, som Mathias Boe fremsatte mod ham i Fodboldmagasinet på DR1 søndag aften.

Til DR udtalte Boe følgende:

Halvandet år efter han under EM 2016 i Rusland var blevet ramt af en hjerneblødning, vandt Carsten Mogensen (til højre) herredoublefinalen ved Korea Open. 
Halvandet år efter han under EM 2016 i Rusland var blevet ramt af en hjerneblødning, vandt Carsten Mogensen (til højre) herredoublefinalen ved Korea Open.  Foto: JUNG YEON-JE
Vis mere

»De seneste par år har været svære. De ting, som Carsten har været igennem (hjerneblødning i 2016, red.), er ikke noget, han er kommet sig 100 procent over,« sagde Mathias Boe med alvorlig stemmeføring og tilføjede:

»Der er nogle sanser og noget, der er påvirket af det. Det har selvfølgelig også gjort det svært for ham at holde samme træningsniveau og komme tilbage helt. Jeg føler helt klart, at vi begge har brug for ny motivation. Det er det rigtige for begge to at splitte op. Vi har ikke noget at tabe ved at gøre det.«

Carsten Mogensen forstår ikke, at Mathias Boe stiller sig frem og udtaler sig offentligt om hans helbredstilstand.

»Jeg ved ikke, hvornår han er blevet overlæge, for jeg er kommet mig helt over det. Lægerne har erklæret mig rask, og min hjerne fejler intet. Ja, jeg har været svimmel. Men brækker man en fod, skal man efterfølgende genoptræne. Jeg har været tæt på at dø, og selvfølgelig har der været nogle udfordringer. Men hans udtalelse skuffer mig. Det må jeg ærligt indrømme,« siger Carsten Mogensen om sin problematiske situation under og efter EM 2016 i Rusland, hvor han gennemgik et operativt indgreb i hjernen.

Carsten Mogensen (tv.) og Mathias Boe vandt sølv ved OL 2012 i London.
Carsten Mogensen (tv.) og Mathias Boe vandt sølv ved OL 2012 i London. Foto: BAZUKI MUHAMMAD
Vis mere

Carsten Mogensen har en teori om, hvorfor Mathias Boe udtaler sig, som tilfældet er:

»Jeg tror, at han sammen med Mads Conrad-Petersen har haft en skjult agenda om at spille sammen. Og det er jeg i øvrigt ikke den eneste, der tror.«

Carsten Mogensen har dog ikke tænkt sig at tage en snak på tomandshånd med Mathias Boe om den opsigtsvækkende udtalelse.

»Den siger måske mere om ham, end den gør om mig,« siger Carsten Mogensen, der kalder forholdet til Mathias Boe for 'professionelt'.

Carsten Mogensen, til venstre, og Mathias Boe vandt herredoublefinalen ved All England i 2015.
Carsten Mogensen, til venstre, og Mathias Boe vandt herredoublefinalen ved All England i 2015. Foto: Peter Cziborra
Vis mere

»Vi har ikke set hinanden siden vores sidste kamp ved All England. Det skyldes blandt andet, at jeg ved hjemkomsten har været ramt en ordentlig omgang halsbetændelse. Men når vi fremover kommer til at stå over for hinanden på banen, har jeg tænkt mig at lade ketcheren tale,« siger Carsten Mogensen.

Han synes, det havde været mere fair, hvis Mathias Boe havde sagt, at han var blevet for dårlig på badmintonbanen.

»Sådan en ting kan siges på mange måder. Når Mathias mener, at jeg ikke er kommet mig 100 procent over efterveerne fra min hjerneblødning, synes jeg, at han skylder mig en forklaring på, hvordan vi året efter både vandt Super Series-turneringer og tilbageerobrede førstepladsen på verdensranglisten,« siger Carsten Mogensen.

Fremover skal han spille sammen med Mads Pieler Kolding.

Carsten Mogensen og Mathias Boe på badmintonbanen ved sidste uges All England-turnering.
Carsten Mogensen og Mathias Boe på badmintonbanen ved sidste uges All England-turnering. Foto: ANDREW BOYERS
Vis mere

»Vi stiller op ved Singapore Open i april. Men hvor lang tid samarbejdet kommer til at vare, ved man aldrig med Badminton Danmark. Det kan jo være, at de over et glas vin i morgen beslutter sig for at ville noget andet. Men vi vil gerne bevise, at der er nogle, der har taget fejl, så vi er begge helt klart indstillede på at give den én over nakken,« siger Carsten Mogensen.

B.T. har været i kontakt med Mathias Boe. Han er dog ikke speciel meddelsom.

»Jeg har ikke noget at tilføje,« skriver han kortfattet i en sms.

Mathias Boe spiller sin første turnering sammen med Mads Conrad-Petersen ved Polen Open i slutningen af indeværende måned.