I februar i år besvimede badminton-spilleren Carsten Mogensen, fordi han var blevet ramt af en hjerneblødning og måtte efterfølgende opereres for udposning på en blodåre i hjernen - en såkaldt aneurisme. Nu vil han til OL.

»Det er et stort ønske hos Carsten Mogensen og hans makker Mathias Boe. Men nu skal vi lige tage en ting ad gangen,« siger Badminton Danmarks sportschef, Finn Trærup-Hansen, til bt.dk

I første omgang er Carsten Mogensen sammen med double-makkeren Mathias Boe tilmeldt turneringen Indonesian Open.

»Det har vi gjort, fordi Carsten Mogensen er begyndt at træne igen. Men om han kan gennemføre en turnering ved vi ikke endnu. Det kan vi først afgøre en uges tid før turneringen,« siger Finn Trærup-Hansen, der understreger, at i den nuværende situation vil Carsten Mogensen ikke kunne gennemføre sådan en turnering.

»Carsten Mogensen skal tage et skidt ad gangen, og så må vi se, hvordan det går. I øjeblikket kan han træne 45 minutter ad gangen, og det er jo et stort skridt fremad i forhold til, da vi stod i Rusland for små to måneder siden. Men Carsten Mogensen bliver stadig meget træt, og der venter stadig et stort genoptræningsarbejde,« siger Finn Trærup-Hansen, der igen og igen slår fast, at Carsten Mogensen skal tage det hele skridt for skridt og, at tingene må tage den tid, de tager.

»Nu ser vi frem mod Indonesian Open, og så må vi se, om vi kommer frem til, at det skal være et afbud, eller om Carsten Mogensen sammen med Mathias Boe kan gennemføre turneringen på et lavt niveau eller på et højt niveau,« siger Finn Trærup-Hansen.

32-årige Carsten Mogensen og den tre år ældre double-makker Mathias Boe vandt ved OL i London sølv i herredouble.