B.T. Backstage tager dig i en ny serie med bag kulissen hos nogle af de største fodboldligaer i verden og giver dig gennem flere danske fodboldspillere et indblik i, hvordan livet som professionel ser ud.

I denne uge er det den danske Southampton-spiller Jannik Vestergaard, der fortæller, hvordan han efter en svær periode nu spiller sæsonens bedste fodbold.

I sidste udgave fortalte den danske landsholdsspiller om sin store brøler mod Cardiff. Siden er det dog vendt for Vestergaard, Højbjerg og co., der stille og roligt kravler sig op ad tabellen.

»Jeg har rejst mig, og jeg har spillet min bedste fodbold i sæsonen i kampene efter Cardiff-kampen. Jeg er meget tilfreds lige nu,« siger Jannik Vestergaard til B.T.

Jannik Vestergaard har bidt sig fast blandt de 11 startende under den nye træner, ‎Ralph Hasenhüttl.
Jannik Vestergaard har bidt sig fast blandt de 11 startende under den nye træner, ‎Ralph Hasenhüttl. Foto: ANDREW COULDRIDGE
Vis mere

Siden opgøret mod Cardiff, der var den første under klubbens nye træner, har den 26-årige forsvarsklippe kun misset et enkelt opgør og har for alvor bidt sig fast i startopstillingen.

Men det betyder ikke, at Jannik Vestergaard slapper af.

»Det ser rigtig fint ud lige nu, men jeg tror, at man på det her plan begår fejl, når man begynder at føle sig sikker. Så hviler man lidt på laurbærene, og det er ikke sådan, jeg arbejder.«

Han fortæller samtidig, hvordan han bruger nedturene som fejlen mod Cardiff til at holde sig skarp.

»Selvom jeg havde det forfærdeligt efter Cardiff-kampen, så er det nogle gange med til at styrke en, fordi man skærper alle sanser,« siger han og fortsætter:

»Når det går godt, skal man bare huske en måned tilbage. Også selvom det bringer en nervøsitet eller angst frem for at havne i samme situation igen.«

Og det har tydeligvis virket for danskeren og Southampton, der er begyndt at finde niveauet, efter de tidligere på sæsonen rodede rundt i bunden af Premier League.

I 2019 er det således blevet til flere store resultater. Blandt andet en 2-1-sejr over Arsenal og et uafgjort resultat på udebane mod Chelsea.

Southampton leverede en af de helt store præstationer, da de slog Arsenal 3-2.
Southampton leverede en af de helt store præstationer, da de slog Arsenal 3-2. Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

Individuelt er det bare en del nemmere at præstere, når kollektivet fungerer, som det gør. Jeg tror, det er den tydelige måde, som træneren formidler spillestilen på, der gør, at vi har kunne præstere så godt, som vi har gjort.

Men der er stadig lang vej for Southampton.

»Selvom det går godt, så er vi allesammen godt klar over, at der er flere lag, der skal lægges på, før vi kan begynde at kalde os for et godt hold.«

De mange minutter og gode præstationer betyder også, at danskeren føler sig langt mere fit og tilpas med tanke på det danske landshold.

»Jeg står et bedre sted i forhold til landsholdet, hvis det her fortsætter. Og det er klart en mere fit og godt spillende Jannik end ham, der mødte ind til samlingen i oktober og november.«

Alligevel er han ikke klar til at kalde det nuværende niveau for det bedste nogensinde.

»Jeg har leveret mod nogle rigtig gode angribere og modstandere, men for at jeg skal sige, at det er den bedste Jannik nogensinde, skal jeg præstere over en længere periode. Der er ikke kvalitet i en måned eller to. Der er kvalitet i at gøre det over en halv, hel og flere sæsoner.«

»Men det går da den rigtige vej,« slutter danskeren.