Det kan være svært at komme i gang med træningen. Især hvis man har holdt en pause i juleferien. Få tre gode råd til, hvordan du kommer i gang.

Èn ting er tid, overskud og udstyr til træningen. Noget helt andet er at starte med faktisk at træne. Det kan være svært nok i sig selv. Selvom fitnesscentrene er lukket er det ikke nogen undskyldning for ikke at træne. Faktisk kan det vise sig at være det helt rigtige tidspunkt at starte på.

Her kommer tre gode råd til, hvordan det kan bliver lidt nemmere for dig at komme i gang med træningen.

1. Det skal være sjovt

Det lyder måske lettere sagt end gjort, og selvom de fleste helst vil sove lidt længere eller se endnu et afsnit af yndlingsserien, så er det ret vigtigt at din træning er sjov, for at du kommer i gang. Er du mest til styrketræning, Cardio eller yoga, så skal du starte der, så er du også igang om en måned.

2. Overvej at træne med andre

For nogle fungerer det bedst, hvis man har en ven, der kan holde en op på, at man skal i gang. Selvom træningen foregår derhjemme kan I sagtens være to om det, så I motiverer hinanden og måske endda deles om udgifterne til udstyret.

Derudover kan det være en god idé at planlægge faste træningsdage, som passer ind i jeres skema. Så er der heller ingen vej udenom, når det igen bliver tid. I kan træne udenfor sammen eller måske have gang i Facetime eller andet, så I selv på afstand kan træne sammen online.

3. Omgivelserne er vigtige

Omgivelserne betydning for om du får trænet. Det er vigtigt, at du føler dig tilpas og ikke mindst, at du har både plads,  og det du skal bruge.

Overvej derfor hvilke af rummene i dit hjem, der egner sig bedst til træningen - og ikke mindst hvilket udstyr, du skal bruge og har plads til. Det kan fx være, at du har det bedst i et rum, hvor du kan lukke døren og undgå forstyrrelser, eller måske har du brug for, at du samtidig kan holde øje med børn.

En vej til den gode hjemmetræning kan være det rigtige udstyr. Derfor har vi samlet et udvalg af udstyr, som dækker både styrketræning, cardio og yoga, så du kan vælge det, der passer bedst til dig og din træning.

Brug din egen vægt som modstand med TRX

TRX blev udviklet af en amerikansk elitesoldat, som udviklede systemet fra reb/tove/bælter til et justerbart redskab. Et redskab som effektivt kan bruges af alle, hvorsom helst og når som helst.

Den store fordel ved en TRCX suspension trainer er, at du bruger din egen vægt som modstand. Derved kan du hurtigt og let justere belastningen, ved at lave din kropshældning højere eller mindre. TRX Home Suspension Trainer Kit Slyngetræner er let at justere i højden og TRX'eren bliver præcis, hvor du har sat den.

1.600 kr. inkl. gratis fragt.

Hjemmetræning med kettlebells

Disse Vinyl Kettlebells fra ODIN er kraftige og slidstærke kettlebells med en overflade af højkvalitets vinyl. Vinyl gør, at den er skridsikker, og at man undgår høje lyde, hvis man rammer jorden eller andre ting. Perfekt til træningen hjemme i stuen.

Pakketilbud med  4,6,8,10 kg kettlebells for kun 1.006 kr. inkl fragt

Læs mere, og køb dem her

Det er vigtigt med en god måtte til dine øvelser

Billede: Apuls.dk
Billede: Apuls.dk
Vis mere

Tykkelsen på 1,5 cm gør at du altid vil ligge komfortabelt, selv efter mange mavebøjninger. Denne træningsmåtte leveres med en transportstrop, som er aftagelig, så den er nem at transportere. Måttens størrelse er: 180 x 61 x 1,5 cm  i farven sort.

Pris: 499 kr. inkl. gratis fragt.

Find mere træningsudstyr, og køb måtten her

​Uanset om du er en utrænet nybegynder eller rutineret yogi, kan du med fordel bruge en yogablok

Yogablokken er et hjælpemiddel til at lære musklerne at kunne klare en vis bevægelse. Kvaliteten på Adidas Yoga Block Foam Yogablok er helt i top og den er fremstillet af en hård skum.

Pris: 139 kr.

Læs mere, og køb yogablokken her

Lav øvelser med Foam Roller, og brug til massage af musklerne

Ofte bliver kroppen meget øm, når man starter på en ny træningsmetode, da musklerne ikke er vant til at blive brugt. Derfor er det også en god idé at bruge en foam roller til at give dig en massage til de ømme muskler.

FoamRolleren har en nubret overflade og giver dig en medium massage af musklerne. Du kan udføre mange forskellige øvelser med en Foam Roller, men den mest almindelige er massage af lårmusklerne, som kan blive meget ømme efter en hård træning.

Pris: : 300 kr.

Læs mere om foam rolleren, og køb den her

Hop dig til bedre kondi med Fitness Trampolin - 10 minutters hop svarer til 30 minutters løb

HAMMER Cross Jump Fitness Trampolin er den ultimative træning til hjemmet, det kræver ikke meget plads og du kan træne selv om der regner eller sner. Træn inden morgenmaden, træn midt på dagen, træn når det passer lige nøjagtig dig. Trampolinhop stimulerer kredsløbssystemet og styrker hele kroppens muskulatur.

Træning på trampolin giver en god balance, styrker dybvævsmusklerne og er en sjov og motiverende træningsform. Den er også effektiv som efter-fødsel-træning, da den træner din bækkenbund. Trampolintræning er en omfattende helkropstræning, som  forbedrer din udholdenhed, den træner over 400 muskler, den er teknisk let at lære, og man forbrænder langt flere kalorier end ved løb. 10 minutter på trampolin giver det samme som 30 minutters løbetræning.

Pris: 1.299 kr. - Køb den her

Der er mange træningsmuligheder med håndvægte

Der findes et utal af forskellige øvelser med disse håndvægte, du kan lave derhjemme. Det er nærmest kun din fantasi, der sætter grænser. Neopren overfladen på håndvægtene giver en god grip, selv når man sveder.

Priser på Odin Neopren håndvægte starter fra 99 kr. (2 kg) og op til 185 kr.  pr. stk. for 5 kg

Læs mere, og find mange forskellige håndvægte her

Styrk dine muskler på en sjov måde med Titan Life Hulahopring

Hulahopringen er et super træningsredskab, der styrker dine muskler i både mave, hofter, ryg, ben og talje. Den kan bruges i stuen om aften, foran tv eller i haven, så der er rig mulighed for at komme igang med en god og effektiv træning.

Pris: 349 kr.

Køb den her, og kom i gang med din hjemmetræning nu

Få pulsen op på motionscykel derhjemme

Hvis man hellere vil opgradere sin hjemmetræning en smule, så kan Bodytone DU20 motionscykelen give et godt løft til din hjemmetræning.

Den har et svinghjul på 9 kg, magnetisk bremse og med bred sadel med justering både vandret og lodret. Konsollen er udstyret med start/stop og ventilator. LED skærmen med plads til smartphone/tablet viser tid, distance, kalorier, watt, hastighed og puls. Der er indbyggede pulssensorer i håndtagene.

Pedalerne er lette og brede og kan nemt justeres.Motionscyklen har transporthjul, så du nemt kan flytte og transportere motionscyklen.

Pris lige nu 3.199 kr. inkl. gratis fragt og retur

Læs mere og køb motionscyklen her

Optimal kombination af styrke- og cardiotræning

Billede: Apuls.dk
Billede: Apuls.dk
Vis mere

En anden måde at få pulsen helt op derhjemme og træne styrken i hele kroppen er Odin R6 romaskinen. Den har et magnetisk bremsesystem med et svinghjul på 7 kg. Dette vil give dig en god modstand og et flydende træk i håndtaget. Der er 8 modstandsniveauer, så du kan øge belastningen gradvist.

Pris 4.000 kr. inkl. gratis fragt og retur

Læs mere om romaskinen, og køb den her

Forbrænd fedt og opbyg din muskelmasse

Billede: Apuls.dk
Billede: Apuls.dk
Vis mere

BH EASYSTEP DUAL Regular Crosstrainer er en super crosstrainer for både begyndere og fitnessentusiaster, der ønsker en seriøs forbedring af fysikken. Den tilbyder nemlig en unik mulighed for at forbrænde fedt og samtidig tone og opbygge muskelmasse. Maskinen har hele 12 forudindstillede træningsprogrammer og muligheden for fem brugerprofiler. Derudover er der mulighed for 24 modstandssniveauer.

Pris 9.299 kr  inkl. fragt

Kom i god form med crosstraineren - køb den her

Dette indhold er produceret i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet med udarbejdelsen og publiceringen at gøre.

Andre læser også