Elsker du også skønhedsprodukter og vil gerne undgå parfume og parabener, men til gengæld få et dansk produkt? Vi har samlet fem af slagsen.

Måske går du ikke udenfor en dør uden eller også bruger du det kun, når du skal til fest. Uanset anledningen, så er skønhedsprodukter en del af manges faste rutiner. Selvom det giver både glamour, friskhed og føles godt i øjeblikket, så kan det på længere sigt være mindre hensigtsmæssigt, hvis produkterne f.eks. indeholder parfume.

Ifølge foreningen Astma-Allergi Danmark lider op imod 200.000 danskere af parfumeallergi - og kvinder rammes hyppigere end mænd, fordi de oftere bruger makeup, cremer, deodorant og ja - parfume.

Men heldigvis er mange danske virksomheder ved at ændre praksis og skærer nu unødvendige tilsætningsstoffer fra - for hvorfor behøver din makeup egentligt at indeholde parabener og din creme parfume? Flere danske brands har skåret det overflødige fra, og efterlader kun det, du skal bruge.

Miild, Ecooking, Pudderdåserne, Zenz og Jorgobé er nogle af de danske brands, som har flyttet fokus væk fra kemi og tilsætningsstoffer og i stedet fokuserer på det rene produkt.

Flere af mærkerne tager afsæt i stifternes egne benhårde erfaringer med allergier. Frisør Anne-Sophie Vilumsen oplevede allergi overfor traditionelle frisørprodukter. For at undgå dette skabte hun økologiske ZENZ. Det samme kan siges om Tine og Tanja, skaberne bag Miild Makeup, da de begge lider af svær allergi.

Vi har udvalgt 5 allergivenlige produkter fra fem danske brands, som har fokus på produkter skabt med omtanke for miljø og krop.

1. Miild Organic Mineral Bronzing Powder 10 gr. - 01 Apricity

Miild Organic Mineral Bronzing Powder er en super flot og økologisk solskinspudder
Miild Organic Mineral Bronzing Powder er en super flot og økologisk solskinspudder
Vis mere

Miild Organic Mineral Bronzing Powder er en super flot og økologisk solskinspudder, som er udviklet på naturlige og rene mineraler. Den har en silkeblød tekstur, som er kommet af, at den er bagt ved svag varme i 24 timer. Den indeholder smukke glimmerpartikler, som giver en solkysset hud året rundt. Miild Organic Mineral Bronzing Powder kan bruges til alle hudtoner.

 • AllergyCertified
 • Svanemærket
 • ECOCERT mærket
 • Økologisk
 • Uden parabener

Pris: 360 kr.

Køb det økologiske mineralpudder hos nicehair.dk her

Se alle de lækre produkter fra Miild her

Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-3 hverdage


2. Ecooking Natcreme Parfumefri 50 ml

Parfumefri natcreme fra Ecooking
Parfumefri natcreme fra Ecooking
Vis mere

Ecooking Natcreme Parfumefri er en yderst effektiv natcreme, som arbejder på rynker. Ved kontinuerligt brug vil denne creme reducere dybden af rynker. Rynker opstår, når ansigtsmusklerne overstimuleres, og derfor er der nogle, som benytter botox, som virker muskelafslappende. Denne creme indeholder Argireline, som virker på samme måde som botox, og derfor får musklerne til at slappe af, hvilket giver et mere blødt udtryk. Samtidig booster cremen hudens kollagen, så huden bevarer en ungdommelig glød. Ecooking Natcreme opretholder en langvarig fugtbalance i huden og er god til en moden hud.

 • Uden parabener og farvestoffer
 • Økologisk
 • Vegansk
 • Parfumefri
 • Allergivenlig

Pris: 269 kr.

Køb den populære natcreme her

Se flere produkter fra e-cooking her

Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-3 hverdage.


3. Pudderdåserne Alt I En Hyaluronsyre 50 ml

Alt i en creme med hyaluronsyre.
Alt i en creme med hyaluronsyre.
Vis mere

Pudderdåserne Alt I En Hyaluronsyre er et lækkert og intenst produkt, der arbejder sig helt ind i huden, så du både mindsker fine linjer, fugter huden og øger hudens fasthed. Dette skyldes at den er beriget med tre typer hyaluron-syrer.

 • Uparfumeret
 • Udviklet med omtanke for miljøet da den er OWC mærket (ocean waste plastic)

Pris: 199 kr.

Køb det lækre parfumefri produkt her

Se flere produkter fra Pudderdåserne her

Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-3 hverdage.


4. ZENZ Organic Pure No. 02 Conditioner 250 ml

Parfumefri og allergivenlig conditioner fra Zenz.
Parfumefri og allergivenlig conditioner fra Zenz.
Vis mere

ZENZ Organic Pure 02 Conditioner er en svane- og allergimærket balsam til daglig brug, som indeholder økologisk koldpresset avocadoolie og renset aloe vera. Den indeholder hverken parfume eller essentielle olier, hvorfor den er velegnet til gravide, børn og parfumeallergikere. Denne conditioner styrker hovedbund og hår, som efterlades sundt, vitalt, glansfuldt og let. Pure 02 Conditioner giver styrke og vitalitet til al slags hår, naturligt såvel som kemisk behandlet hår. Conditioneren lægger sig som en beskyttende, usynlig film rundt om hvert enkelt hårstå for at bevare farveintensiteten i farvet hår. Yderst velegnet til sart og sensibel hovedbund.

Tilbud: 165 kr. - førpris: 219 kr. - spar 25%

Køb den allergivenlige conditioner her

Find flere økologiske og allergivenlige produkter fra Zenz her

Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-3 hverdage.


5. Prisvindende håndcreme fra Jorgobé 75 ml

Denne prisvindende håndcreme er uden kunstige farvestoffer, parabener, mineralske olier eller silikone.
Denne prisvindende håndcreme er uden kunstige farvestoffer, parabener, mineralske olier eller silikone.
Vis mere

Jorgobé Hand Cream er en prisvindende og fugtgivende creme, der hjælper dine hænder og neglebånd med at genvinde deres naturlige blødhed. Håndcremen trænger hurtigt ind og efterlader dine hænder silkebløde, uden at efterlade huden fedtet.

Denne dybdevirkende håndcreme indeholder A+E-vitaminer, som er indkapslet i sorte perler, der aktiveres ved påføring og giver huden øjeblikkelig antioxidantbeskyttelse. Aktive ingredienser fra kokosnød, avocado og jojoba samt sheasmør har en fugtgivende og blødgørende effekt på hud og neglebånd. Sukkerroe hjælper med at ensarte hudtonen.

 • Dansk produceret
 • Vegan venlig
 • Uden kunstige farvestoffer, parabener, mineralske olier eller silikone

Køb den prisvindende håndcreme her

Find flere lækre produkter fra Jorgobé her

Fri fragt på udvalgte fragtmetoder ved køb over 399,00 kr / Hurtig levering 1-3 hverdage.


Læs også: 7 ting, der hjælper med at få dit barn til at sove

Læs også: 5 slags tasker til under 500 kr, der skal være i alle kvinders garderobe

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.