Nye, lovende behandlinger vil redde langt flere fra kræftdøden, men også andre sygdomme end kræft har udsigt til et gennembrud i form af nye behandlingsmetoder. Se her hvilke gennembrud vi kan vente i 2013.

Nye typer effektiv medicin. Bedre skanninger. Bedre strålings-metoder. Mulighederne for at behandle kræft vil blive mærkbart bedre i 2013.

I denne BT PLUS-pakke får du:

  • Flere vil vinde over kræften
  • Oversigt: Medicinske gennembrud i 2013

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle guider om sundhed, kost og motion og meget mere. Du kan blandt andet læse om: 

Allerede her ved årsskiftet kan læger og forskere glæde sig over, at færre danskere nu dør af kræft. Samtidig kan kræft-statistikkerne berolige med, at antallet af nye kræfttilfælde - efter flere års stigning - nu stagnerer, 36.559 danskere fik konstateret kræft i 2011. Året før (2010) var tallet præcis det samme.

En vigtig årsag er, at antallet af brystkræfttilfælde er faldet to år i træk. - Det skyldes de ekstra tilfælde, som blev opdaget tidligt med indføringen af mammografiscreening. Vi kan se på tallene, at det især er de regioner, der kom sent i gang med screening, som nu også er ved at være igennem den pukkel, der kommer, når man indfører screening. Tilbuddet er nu landsdækkende, og det skulle gerne føre til, at flere brystkræfttilfælde bliver fundet i et tidligere stadie, så overlevelses-chancen formodentlig bliver større, siger Gerda Engholm, der er seniorstatistiker i Kræftens Bekæmpelse.

Se her, oversigten over medicinske gennembrud i 2013.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her