15-årige Zaina Jouret imponerede alle dommere med sin egen sang ’Last Call Home’
15-årige Zaina Jouret imponerede alle dommere med sin egen sang ’Last Call Home’ Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Det var en smilende 15-årig pige fra Ubby på Sjælland, der skulle blive den første til at få dommerne og hele Vega til at rejse sig, da hun optrådte ved sæsonens anden X Factor-auditiondag, der blev vist fredag aften.

- Det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle tænke, gøre og sige. Jeg blev rigtig overrasket over, at de rejste sig op, siger 15-årige Zaina Jouret.

Da den unge sangerinde havde sunget den sidste strofe i sin egen sang 'Last Call Home', måtte en smilende Thomas Blachman sige:

- Stakkels den person, der skal komme efter det her.

Og selvom Zaina Jouret godt kunne mærke de store forventninger oven på en særdeles vellykket audition, er det ikke noget, der skræmmer hende. Tværtimod.

- Jeg kan godt lide, når folk forventer noget af mig, for det betyder, at jeg arbejder ekstra hårdt for ikke at skuffe dem, siger Zaina Jouret.

Hendes barndomshjem har altid været fyldt med musik. Hendes far, som er fra Uganda, plejede at synge godnatsange, selvom han ifølge Zaina, ikke var så musikalsk. Til gengæld spiller hendes belgiske mor fløjte. Og musik spiller de fleste af de seks hel-, halv- og bonussøskende også.

- Jeg kan huske, at min mor tog os med hen til computeren da jeg var seks, og sagde: ' Så! Vælg et instrument. Nu skal I gå til musik'. Og det er jeg så glad for, at hun gjorde, fortæller Zaina Jouret, der har nået at spille mange instrumenter i sit korte liv. Men det var guitaren der vandt og blev hendes primære musikalske følgesvend. Sang har hun kun gået til i et år, men sange har hun skrevet siden hun var 11-12 år.

Hun har altid vidst, at hun var god til at spille musik, og måske også lidt anderledes i sin stemme og fremtoning. Men det er der jo så mange, der er, mener hun. Og selvom hun blev rost til skyerne efter første audition, tvivler Zaina Jouret stadig på sin sangstemme.

- Jeg tror til dels, det var min egen sang og hvad jeg kunne lægge i den, der imponerede dommerne. Når jeg syner mine egne sange, så mener jeg det fuldstændig. Og jeg tror, det var det, de kunne lide, siger den unge sangerinde og tilføjer:

- Men jeg vil ikke blive ved med at synge mine egne sange i programmet, for det er jo en konkurrence, hvor man helst skal synge coversange i live showene. Så det bliver jeg nødt til også at vise dem, at jeg kan.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.