Det bliver en fest uden lige, når vinderen af X Factor 2010 skal kåres på lørdag. Det lover DR.

- Vi har masser af overraskelser, og der bliver ikke et øje tørt, lyder det fra underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- Der bliver plads til 35.000 publikummer. Og billetsalget går godt, siger.

Selv om DR holder kortene tæt til kroppen, kan B.T. her løfte lidt af sløret for, hvad der skal ske på den store finaleaften. Læs her om kåringen, sms-afgørelsen og meget mere.

Kun i Parken:

Kl. 17.00 – VIP og andre gæster ankommer til parken

Kl. 19.00 – Showet skydes i gang med et preshow, hvor bl.a. Bryan Rice og årets melodi grand prix-vindere Chanée og N’Evergeen optræder, ligesom de tidligere X Factor-deltagere ABC og Asien Sensation.

Live på TV:

Kl. 19.30 – X Factor Rød løber. Felix Smith er vært, når aftens show skydes i gang fra den røde løber. Anders Lund Madsen og hans praktikant Thomas Skov Gaardsvig interviewer de kendte gæster.

Kl. 20.00 – X Factor Finalen 2010. Værterne er Signe Muusmann og Felix Smith. De fire gæstestjerne er Medina, Dúné, Alpha Beat og Erik Hassle.

Showet skydes i gang med en overraskelse. Herefter synger de tre finalister Tine, Jesper og Thomas hver to sange. Den første sang er af eget valg. Anden sang er en duet med en af de fire gæstestjerner.

Mens sms-afstemningen er i fuld gang, er der både underholdning med gæstestjerne og gamle kendinge fra auditionprogrammer.

Kl. 21.10 - Påskevejret

Kl. 21.15 - X Factor Afgørelsen.

Sms-stemmerne er talt op, og kun to deltager går videre i konkurrence. De to skal igen på scenen og synge deres version af vindersagen "This is my dream", der er skrevet og produceret af de tre dommere Carsten Soulshock, Remee og Pernille Rosendahl.

Mens sms-stemmerne tælles op, underholdes seerne.

Kl. 22.00 – Vinderen af X Factor 2010 kåres.

Efter kameraerne er slukket:

Kl. 22.15 – Vinderen og de andre deltagere møder pressen.

Kl. 23.00 – Stor efterfest med buffet og fri bar. Festen afholdes også i Parken. Blandt gæsterne er årets deltagere, Vip-gæster og hele holdet bag X Factor. De tre finalister skal bl.a. optræde.