X-Factor bød allerede i første udsendelsen på en lysende stjerne, nemlig Lucy Mardou fra Thylejren. Hun kom ind da det så mørkest ud for dommerne, men i virkeligheden blev hun hentet ind af X Factor selv.

Talenterne står i meter-lange køer, når DR indbyder til auditions til X Factor. Sådan ser det ud på tv-skærmen hver fredag hvor DRs populære underholdningsshow løber over skærmen.

Sandheden er dog en anden. Antallet af fremmødte talenter, der selv møder op, er så ringe, at produktionsselskabet Blu, der står bag X Factor, selv håndplukker deltagere rundt omkring i landet og sender dem ind foran dommerne. Seerne får intet at vide om, hvem der er håndplukket på forhånd.

Fredagens premiere-afsnit af X Factor bød på én reel stjerne - den norskfødte Lucy - der som sendt fra himlen dumpede ind til audition. Måske lige lovligt belejligt, erkender hun;

- Jeg blev opfordret af Blu (produktionsselskabet bag red.), som havde fundet mig på internettet, siger Lucy Mardou til BT.

Læs også: X Factor: Så hård var Blachmans dom på Pernille

Ellers havde Lucy Mardou aldrig skænket X-Factor en tanke.

- Jeg havde aldrig set det før, og vidste ikke rigtigt, hvad det var, siger Lucy Mardou.

Lucy Mardou fortæller, at hun naturligvis var en lille smule nervøs for, hvordan det ville være at stå foran de tre dommere, Blachman, Remee og Lina Rafn, men dog hjalp et særligt element, da hun stod foran dem.

- Jeg kendte dem faktisk ikke. Det kunne være hvilken som helst tre mennesker fra hele verden, der sad der foran sig, siger Lucy, der endnu ikke helt ved hvilken af dommerne, hun har som sin favorit.

Danmarks Radios underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged forklarer, at der intet nyt er over den måde X-Factor rekrutterer deres deltagere.

- Men der er ingen, der får særbehandling, hvis der er blevet opfordret udefra. Konkurrencen er åben for alle, og det er dommerne, der har det sidste ord, siger Rasmus Ladefoged, der ikke mener, at det er fup, når en deltager kommer ind, uden seerne bliver orienteret om, at deltageren er opfordret af X-Factor selv.

- Det er fuldstændig efter den standard, som programmet har, siger Rasmus Ladefoged.

Rasmus Ladefoged har desuden ingen fornemmelse af, hvor mange der bliver opfordret til at tage med.

- Vi tager jo f.eks. ud til festivaler med vores X Factor-vogn for, at opsøge mulige deltagere og give dem en casting. Nogle siger ja, og andre siger nej, siger underholdningsredaktøren.

Hvad mener du om, at man håndplukker deltagere til X Factor? Og er det godt eller skidt? Deltag i debatten på BTs facebook-side HER.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.