Det fire år gamle X Factor-studie i DR-Byen har fået et kæmpe ansigtsløft. Blandt andet er antallet af publikumssæder hævet fra 280 til hele 367. Det har sin jomfrurejse i aften under det første liveshow.

- Der er sket meget i scene-branchen, siden vi byggede det sidste studie, fortæller Jan Lagerman Lundme, der er underholdningschef på DR. Han fortæller, at det var på tide, at studiet kom under kærlig behandling.

- Det gamle studie var ved at være slidt op, afslører han. - Vi skulle gøre meget før hvert show for at det var kampklart og sikkerhedsmæssigt i orden. Til sidst blev vi enige om, at vi ikke kunne blive ved med at lappe det sammen.

Det nye studie er, ifølge Jan Lagerman Lundme, totalt moderne. For eksempel er hele gulvet blevet en stor TV-skærm. De såkaldte LED-skærme, som kan vise billeder og film, dækker hele gulvet, samt store dele af scene-væggen. Mere og bedre lys er også kommet til, hvilket ikke er gået ubemærket hen.

- Vilde nok lamper I har fået, lød det fra Blachman mindre end fem minutter inde i aftenens liveshow, da han blev spurgt, hvad han synes om den nye scenografi.

- Det nye elektronik i gulvet har gjort, at vi kan skabe hele stemninger på få sekunder, fortæller Jan Lagerman Lundme. Men det er ikke uden bekymringer, at den nye scene har sin jomfrurejse i DR-Byen.

- Det er med skælvende hjerte, at vi sender fra det nye studie i aften. Vi håber, at seerne ikke sidder hjemme i deres stuer og tænker, at det gamle var bedre. Vi håber, at vi har lavet en forbedring, indrømmer Jan Lagerman Lundme fra DR.