X Factors unge duo, Anthony og Jasmin, kan måske få hjælp fra en uventet kant i bestræbelserne på at nå finalen.

Grupperne har det svært i X Factor. Sådan har det altid været. I hvert fald i Danmark, hvor det endnu ikke er lykkedes en gruppe at vinde programmet. Men i år er der måske håb. For Thomas Blachmans unge duo, Anthony (19) og Jasmin (15), kan ende med at få hjælp fra det nordlige Atlanterhav.

En stor del af Jasmins familie bor nemlig på Færøerne, og det kan måske betyde, at gruppen kan få en hjælpende hånd fra det lille land med knap 50.000 indbyggere. Både Jasmin og hendes partner Anthony håber da også, at det kan have en positiv effekt, at Jasmin har relationer til Færøerne.

- Det håber vi da. Det er da helt klart en fordel for os, hvis vi lige har et par tusind stemmer på Færøerne. Så har vi jo dem på vores side. Men vi håber samtidig, at man ser bort fra det, og bedømmer os ud fra, hvad vi rent faktisk præsterer.

I løbet af de seks tidligere X Factor sæsoner herhjemme, har vi haft tre deltager fra Færøerne - Linda, Anna og Sveinur. Selvom det kun rakte til en femteplads for Anna i 2010, vandt Linda sæson 2 i 2009, mens Sveinur endte med en tredjeplads i sæson 5 i 2012. Og specielt Sveinurs plads i finalen skabte forargelse hos Anthony og Jasmins mentor Thomas Blachman, der mente, at man burde lukke af for Færøerne, eftersom de kun stemmer på deres egne.

Det kunne altså tyde på, at det at have færøske aner, kan føre en langt i programmet. Men om det rækker til en finaleplads, tør gruppen ikke spå om.

- Vi føler helt klart, at vi kan gå hele vejen til finalen, men nu må vi se. Vi håber det i hvert fald. Men det er ikke på grund af den færøske relation. Det er fordi, at vi kan overgå os selv hver eneste uge, lyder det fra de to gruppemedlemmer.