Citybois var hér, dér og alle vegne, da årets 'X Factor' fredag aften skulle afgøres. Dét til trods for, at de faktisk var røget ud af konkurrencen en uge tidligere. Deres unge fans elskede det, men nogle af finalisterne mener, det gik for vidt.

»Jeg må indrømme, at jeg synes, det var malplaceret. Især at de havde et helt nummer. Det synes jeg bare ikke var fair på nogen måder,« siger Mathias Neumann fra Ivarsson, Bang & Neumann, der sluttede på en tredjeplads i årets 'X Factor'.

Ved fredagens finaleshow i Boxen i Herning skulle færøske Jógvan, 15-årige Emilie Esther og trioen Ivarsson, Bang & Neumann konkurrere om titlen som vinder af DRs populære underholdningsprogram. Men selvom de tre finalister uge efter uge havde kæmpet sig gennem udskillelsesløbet og til sidst slået de to Citybois-fyre, Anthon og Thor, ud af konkurrencen, blev de konstant mindet om den udstemte duos popularitet.

Ikke engang jamaicanske OMI, der lige nu hitter internationalt med nummeret 'Cheerleader', oplevede noget nær det hysteri, der i de seneste uger har fulgt Citybois, hvorend de var, og som fredag indtog Boxen.

Henover hele aftenen var det tydeligt at Citybois stadig fyldte en del, selvom de ikke var med i finalen. Var det noget, I lagde mærke til?

»Ja!,« siger Ivarsson, Bang & Neumann i kor.

»Nede i backstagerummet kunne man høre, hvordan skrigene pludselig rejste sig, da Citybois kom ind,« siger Markus.

Inden det store finaleshow fik udstemte Citybois som de eneste af de tidligere liveshow-deltagere lov til at gå på scenen, hvor de varmede op med deres single 'Things We Do', der udkom samme dag. Sidenhen skulle man blot lytte til pigehvinene for at vide, om de to teenagere var på skærmen eller havde forvildet sig væk fra deres pladser på tribunen.

»Det er mere en principsag for mig, at det var lidt unfair, at de får lov til at spille, når de andre kun skulle synge fællesnummeret,« siger trioens ældste medlem, 21-årige Mathias og støttes af sit 16-årige gruppemedlem Josefin.

»Det var måske ikke fair over for de andre deltagere,« siger Josefin, der dog godt kan se, at de to Anthon og Thor er noget specielt.

»De er jo to unge, flotte fyre, der har noget at byde på og måske skal have lov til at fyre den af,« siger hun.

På trods af Citybois-hysteriet og trioens tredjeplads i finalen nød Ivarsson, Bang & Neumann deres aften på scenen foran de næsten 13.000 mennesker, der var mødt op. At trioen overhovedet kom så langt, gør dem meget stolte og tilfredse, fortæller Markus.

»Nu er hele showet færdigt, og vi kan slappe lidt af og nyde, at vi er kommet så langt. Nyde at vi fik lov til at stå i Boxen og optræde med tre-fire numre,« siger han.

Ivarsson, Bang & Neumann står nu over for at skulle spille en række koncerter, og først derefter vil de afgøre, om de skal fortsætte sammen.