Thomas Blachmans gruppe 'lickety-split' og Remees solist Pernille endte i farezonen i det første liveshow af X Factor. Og af dem valgte dommerne at sende gruppen 'lickety-split' hjem.

- Pernille, du arbejder så mange hundrede timer for at ramme de to minutter der. Du har en super fed vokal. Artistisk er det synd, hvis du skal forlade showet nu. Så jeg må sende 'lickety-split' hjem, lød det fra Remee, da han skulle vælge mellem de to deltagere.

Blachman havde svært ved at vælge mellem de to, da Pernille ifølge dommeren havde meget at byde på, mens 'lickety-split' er hans egen gruppe.

- Det er så sindsygt svært at finde to mennesker, der smitter af på hinanden på den måde, som I gør, lød det fra Blachman, der derfor valgte at pege på Pernille som den, der skulle sendes hjem.

Dermed var det hele op til Lina Rafn. Og hun valgte at tro mest på Pernille og sende 'lickety-split' hjem.

- Jeg tror, du står i farezonen, Pernille, fordi ingen regnede med, at du havde brug for støtte og derfor ikke stemte på dig. Derfor får du nu min støtte, lød begrundelsen fra Lina Rafn.

Den beslutning fik tårerne til at springe frem i øjnene på de to unge sangere i 'lickety-split', som Thomas Blachman selv havde sammensat før programmets 'boot-camp'.

Op til afsløringen af, hvem der skulle i farezonen, var det hele åbent. Forhåndsfavoritten Mathias endte med at skuffe dommerne, mens herregruppen 'ManBand' overraskede i stor stil. De var ellers spået de laveste odds til at gå videre, men de klarede sig dog igennem nåleøjet til næste uges liveshows sammen med Thomas Blachmans anden gruppe 'Anthony Jasmin', der ligeledes havde fået meget lave odds til at gå videre af bookmakerne.

Derfor måtte Jasmin overrasket tage sig til hovedet og flere gange udbryde: 'What? What?', mens hun ikke kunne lade være med at smile over at have fået endnu en mulighed for at optræde i programmet med sin partner.