Andrew Murray har småproblemer med hjertet.
Andrew Murray har småproblemer med hjertet. Foto: Martin Sylvest

X Factor-deltager Andrew Murray har onsdag morgen været til læge, hvor han har fået en forklaring på, hvad der fik ham til at besvime i Aftenshowet.

I slutningen af Aftenshowet tirsdag aften besvimede den 53-årige X Factor-deltager, da han skulle have målt, hvor højt han kunne synge.

Læs også: Se videoen: Her besvimer X Factor-Andrew på direkte tv

Det så ret bekymrende ud på tv, men Andrew Murray kom dog på benene igen efter få sekunder og kunne grine af situationen, som han selv forklarer skete af stress og mangel på mad og drikke.

Onsdag formiddag har Andrew Murray dog fået det meget bedre og har også fået lidt mere klarhed over situationen efter et besøg hos lægen, fortæller han til BT.

»Alle prøver ser normale ud, blodtryk og blodsukker er i orden. Jeg har fundet ud af, at jeg har en synkopering i venstre side af hjertet, der kan gøre rytmen forskudt i forhold til de andre hjertekamre,« siger Andrew Murray.

Andrew

Synkope betyder besvimelse, og det forårsages af pludselig nedsat blodstilførelse til hjernen, som gør, at man mister bevidstheden. I langt de fleste tilfælde går det over af sig selv og er relativt ufarligt.

I X Factor-deltagerens tilfælde kan anfaldene fremkaldes ved stress, hvilket derfor kan forklare hans fald i Aftenshowet tirsdag.

»Stress kan forårsage, at jeg besvimer, men jeg har været i stressede situationer før, uden der er sket noget,« siger Andrew Murray.

Den 53-årige sanger ved godt, at han havde et hårdt program tirsdag med sang- og koreografitræning samt interviews, og derfor tager han også skylden på egen kappe. Især, fordi han for en uge siden også var forkølet.

»Jeg vil godt understrege, at det hele var selvforskyldt. Jeg er ikke kommet mig helt over forkølelsen, og jeg skal passe bedre på mig selv,« siger Andrew Murray.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.