Morten Messerschmidt mener ikke, at en som Thomas Blachman skal udtale sig om det danske monarki. 
Morten Messerschmidt mener ikke, at en som Thomas Blachman skal udtale sig om det danske monarki.  Foto: Anders Debel Hansen

Europa-Parlamentsmedlem Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti bliver provokeret af, at X Factor-dommeren Thomas Blachman udtaler sig om monarkiet.

Ifølge politikeren er X Factor et 'amatørshow' og dets stjerne, Blachman, burde holde sig til det han har forstand på, i stedet for at udtale sig om monarkiet.

- Manden har nogle høje tanker om sig selv. Han sidder i det program med sin egen narcissisme og udnytter naive sjæles drømme alene for sin egen skyld. Blachman burde overveje sit metier som dommer og om han er den rette til at udtale sig om vores monarki, for det synes jeg ærlig talt ikke han er, siger Messerschmidt.

Den hårde X Factor-dommer Thomas Blachman er mange ting, og meningsmaskine er blot en af dem. Tirsdag udtalte han sig i BT om, at han synes dronning Margrethe skal gå af og overlade pladsen til kronprins Frederik.

- Lad Frederik komme til, mens han endnu er ung. Det vil give et frisk pust og en god energi i kongehuset, sagde Thomas Blachman i BT tirsdag. Men spørger man medlem af Europa-Parlamentet for DF, Morten Messerschmidt, skal den skaldede dommer blande sig helt udenom. Han ved nemlig ikke, hvad han taler om.

- X Factor og mange af de andre reality-programmer giver unge mennesker et forskruet billede af virkeligheden og nogle forkerte idealer. De lærer at tro, at man ikke kan være et godt og lykkeligt menneske, hvis man ikke har fans og står på en scene, siger Morten Messerschmidt til BT, der mener, at det er bekymrende, hvad reality-programmer gør ved unge mennesker.

DF-politikeren er godt klar over, at X Factor mere end noget andet er et underholdningsprogram, men det mildner ikke hans humør. Han kalder showet for fordummende og mener, at dem, der vinder programmet, alligevel ikke får en karriere, og bagefter sidder desillusionerede tilbage med braste drømme.

Ifølge Messerschmidt skal den hårde dommer vende dommen mod sig selv og overveje sine debatter lidt mere nøje.

- Jeg synes i hvert fald han skal klappe i med at udtale sig om kongehuset. Han burde holde sig til det han har forstand på, hvad det så end er, lyder den hårde dom fra DF-politikeren.

Opsang til politikere

Messerschmidt kaster også en smædesang til egne rækker. For omkring ti år siden var han nemlig selv med i et af de programmer, som han nu er bekymret for ødelægger ungdommens selvværd og moral. Men nu mener han, at politikere sender et forkert signal ved at være med i den slags programmer.

- Jeg kan jo næsten ikke tænde for fjernsynet uden at se Søren Pind i et middagsshow, de hopper og danser alle sammen i infantile underholdningsprogrammer. Det sender et forkert signal til befolkningen, og jeg synes de skylder demokratiet noget mere respekt, siger Messerschmidt.

Men Morten, du deltog jo også selv i Big Brother VIP for nogle år siden?

- Ja, det er rigtigt, og det står jeg også ved. Men reality-tv var noget andet dengang, det er meget mere pornoficeret og vulgært i dag. Og jeg var ikke valgt til Europa-Parlamentet dengang. Jeg ville aldrig nogensinde gøre den slags i dag, indrømmer Morten Messerschmidt.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.