Sveinur glæder sig til at stå på egne ben og lave sin egen musik. Han er træt af at synge covernumre.
Sveinur glæder sig til at stå på egne ben og lave sin egen musik. Han er træt af at synge covernumre. Foto: Camilla Rønde

Programmet slog hans navn fast i danskernes bevidsthed. Men nu vil færingen smide X’et og stå på egne ben.

- Det er sgu ikke planen, at jeg skal være ’ham fra X Factor’. Det var min kæreste, der meldte mig til. Jeg kunne ikke selv have fundet på det. Jeg syntes, det var lidt for mainstream, siger 31-årige Sveinur, da bt.dk møder ham dagen efter en finalepræstation, der desværre ikke rakte til mere end tredjeplads.

Men det er ikke noget, der synes at slå færingen ud. Han glæder sig derimod bare til at komme videre.

- Jeg glæder mig til at få lov til at gå i gang med min egen musik. Nu skal jeg finde nogle kontakter og stå på egne ben. Jeg vil ikke synge flere covernumre, fastslår han. 

LÆS MERE:

X-Factor pressemøde

På trods af, at X Factor måske ikke er det perfekte brand til en rebelsk rock’n’roller, føler Sveinur ikke, at han har mistet sin integritet:

- Jeg formåede at holde fast i mig selv og være tro hele vejen igennem. Hvis du er tro mod dig selv, kan alt lade sig gøre.

Storcentre og unge fans

De tre finalisters første job efter programmet er en koncert i Herning Centret. Og selvom Sveinur havde håbet på større arrangementer, tager han det helt roligt:

- Det er rimelig tidligt i processen, og man skal også kunne leve, siger han. 

Han har heller ikke noget problem med, at hans fanskare primært tæller små børn.

- Jeg har selvfølgelig planer om at sigte lidt højere end det. Men de skal da også have lov til at høre god musik, siger rock-drengen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.