Øverst i videoen kan du se, hvordan de tre oprindelige X Factor-dommere klarede sig, da BT testede deres X Factor-viden

Danske fans af det populære talentshow X Factor behøver alligevel ikke undvære programmet, når DR sender sidste runde fra nytår.

TV 2 har nemlig købt rettighederne til programmet fra 2019, oplyser tv-stationen i en pressemeddelelse.

»Vi glæder os til at kaste os over ’X Factor’ med friske kræfter. ’X Factor’ er Danmarks største underholdningsformat, som i den grad samler danskerne, og på den måde passer det rigtig godt ind i vores i forvejen stærke underholdningsportefølje. Det ligger smukt i forlængelse af TV 2s fokus på at engagere danskerne og på alt det, vi deler, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.

Flere medlemmer af Folketinget har åbent kritiseret, at DR1 bruger licenskroner på et format som X Factor, som kommercielle kanaler lige så godt kunne løfte. Lotte Lindegaard peger på, at X Factor passer perfekt til TV 2s underholdningsprogrammer som 'Vild med dans', 'Voice Junior' og 'Danmark har talent' - som i øvrigt også alle tre er internationale programformater.

Produktionsselskabet Blu, der har produceret programmet for DR, skal også producere det for TV 2.

»Det har været en udsøgt fornøjelse for Blu at producere ’X Factor’, siden det kom til Danmark. Det er et enestående program, som mere end noget andet tv-format formår at røre og begejstre. Vi glæder os derfor utroligt meget over, at TV 2 har valgt at fortsætte successen og sikre, at danskerne ikke skal undvære ’X Factor’ i fremtiden,« siger Anne Brostrøm, der er administrerende direktør for Blu.

Oprindeligt er formatet udviklet af britiske Simon Cowell, der også optræder som dommer i den engelske og amerikanske version af programmet. DR1 har sendt programmet siden 2008. Rettighederne tilhører Freemantle Media, der har solgt dem til TV 2.

Hvem der bliver dommere i ’X Factor’ på TV 2, og hvordan det kommer til at se ud, vil TV 2 endnu ikke afsløre. Det er altså langt fra sikkert, at eksempelvis Thomas Blachman fortsætter som dommer på TV 2.

X Factor har trukket op mod en million seere fredag aften. Seerrekorden blev sat med finalen i 2015, hvor 1,6 millioner danskere så med.