Fredag aften står i den danske sangskats tegn, når X Factors otte sidste deltagere skal vise, hvad de duer til i 2. liveshow.

Der bliver noget for en bred smag, når X Factor-deltagerne går på scenen fredag aften i bedste DR-sendetid.

Temaet for 2. liveshow er danske kunstnere, og her satser de tre dommere på flere relativt sikre kort med populære kunstnere til en bred aldersskare.

Et blik hen over sanglisten viser navne, som Marie Key, Magtens Korridorer og Niklas - og hele Danmarks nationalskjald, Kim Larsen.

Det er Lucy fra Thy-lejren, der får æren af at give sit bud på Kim Larsen-sangen 'Kringsat af fjender'.  Og det må siges at ligge lige til højrebenet for nordmanden, selv om der også ligger en tung forpligtigelse i udførelsen af netop denne sang.

'Kringsatt av Fiender', som originalversionen staves på norsk, er nærmest blevet en slags uofficiel norsk nationalsang.

Oprindeligt er sangen et norsk digt skrevet i 1936 af den norske digter og forfatter, Nordahl Grieg, under navnet 'Til Ungdommen'.

Efterfølgende sørgede den danske komponist, Otto Mortensen i 1952 for at komponere musik til digtet, hvorefter Kim Larsen i 1979 for alvor gjorde den til allemandseje herhjemme med sin danske version af sangen.

Hvordan Lucy løfter arven fra sit norske hjemland, og hvordan ManBand klarer sig med deres udgave af en sang fra Burnin Red Ivanhoe & Povl Dissing, kan ses fredag klokken 20 på DR1.

Her er den fulde sangliste til 2. liveshow:

DE UNGE- Lina Rafn

Fie Winther: ”Landet” af Marie Key

Mathias Chrøis: ”Veninder”af Niklas

Henriette Haubjerg: ”Du og jeg” af Nordstrøm

---

SOLISTER OVER 23 - Remee

Steffen Gilmartin: ”Pandora” af Magtens Korridorer

Pernille Nordtorp: ”Ridset i panden” af Nikolaj Nørlund

Lucy Mardou: ”Kringsat af fjender” af Kim Larsen

---

GRUPPER - Blachman

Anthony Jasmin: ”Hos mig igen” af When Saints Go Machine

ManBand: ”Snehvidekys” af Burnin Red Ivanhoe & Povl Dissing