Lyt til artiklen

De kom, de sang, de vandt. Men nu gider de ikke længere ’X Factor’. Oprindelig havde DR planlagt en optræden med alle de fire første vindere i ’X Factor’-finale i morgen i Herning. Men hverken Thomas Ring eller Martin Hedegaard ønsker at deltage.

Det skulle fremstå som en fejring af showets femårsjubilæum i Danmark. Men der gjorde man regning uden værter, eller måske nærmere gæster, erfarer bt.dk.

For kun to af de fire vindere, Linda Andrews og Sarah Jørgensen, ønsker nemlig at deltage. Hverken Martin, den allerførste vinder i 2008, eller Thomas Ring, der løb med sejren i 2010, viser sig til finalen i morgen.Martin Hoberg Hedegaard fra Ørum var kun 15 år, da han vandt den første omgang X Factor i Danmark. Nu er han 19, og ganske anonym.

Den unge mand har ikke udgivet noget siden sit debutalbum ’Show the world’ i 2008. Ifølge bt.dks kilder var DR villige til at gå vidt for at imødekomme Martin. Selv en duet med stjernen Medina blev han, ifølge bt.dks oplysninger tilbudt. Han sagde dog pænt nej.

Martin Hoberg Hedegaard ønsker nemlig ikke længere at identificere sig med X Factor.

- Jeg går stadig i gymnasiet i 3.g på Viborg Katedralskole, og jeg har mit hjemmestudie, hvor jeg hver dag producerer musik. Simpelthen fordi jeg synes, det er fedt at sidde og udvikle sig selv på den måde. Jeg har det rigtig fedt!, har han tidligere sagt til eb.dk.

Kilder tæt på Martin bekræfter hans afbud til Herning-showet.32-årige Thomas Ring har nok at se til for tiden. Hans pladeselskab Sony har netop sagt ja til endnu en plade med X Factor-vinderen. Derfor har han travlt med at finde producere og lave musik. Han bekræfter at han ikke kommer til finalen på fredag, og giver sin travle karriere grunden.

- Nej, det gør jeg sgu ikke. Jeg er måske i London, og jeg har ret travlt med min nye plade. Jeg søger musikere, producer og skriver nye sange, der er ikke noget, der er indspillet endnu, siger han til bt.dk.

Den tidligere X Factor-deltager har ikke fulgt meget med i dette års program.

- Jeg har ikke rigtig fået fulgt ordentligt med i det. Er det Line, Ida og Sveinur, der er finalen? Spørger han bt.dk.
 


Underholdningschef på DR, Jan Lagermand Lundme, har ønsker ikke at kommentere bt.dk's oplysninger.

 - Jeg kan ikke sige noget om, hvem der kommer og hvem, der ikke kommer. Det vil være at ødelægge det for publikum. Det er meningen, at det skal være en overraskelse, siger han.

Linda og Sarah bekræfter begge overfor bt.dk, at de deltager ’X Factor’-finalen i morgen.