Det er i år femte sæson ud af seks mulige, at Thomas Blachman indtager en af de tre dommerstole i den danske udgave af X Factor. Her er han fotograferet ved DRs pressemøde i Tivoli sidste år sammen med sine meddommere. Fra venstre Anne Linnet, Ida Corr og Thomas Blachman.
Det er i år femte sæson ud af seks mulige, at Thomas Blachman indtager en af de tre dommerstole i den danske udgave af X Factor. Her er han fotograferet ved DRs pressemøde i Tivoli sidste år sammen med sine meddommere. Fra venstre Anne Linnet, Ida Corr og Thomas Blachman. Foto: Torkil Adsersen

- Den dag jeg vinder det her program, så har programmet tabt. Så er der et eller andet, der er gået galt - sådan er det bare. Hvis jeg ville have vundet det her program, havde jeg vundet det fem sæsoner i træk.

Så selvsikkert faldt ordene fra Thomas Blachman tidligere i den igangværende sæson af X Factor. Smagsdommeren over dem alle har endnu ikke selv vundet med én af sine deltagere, men at dømme efter hans udtalelse har han opskriften.

Ifølge Thomas Blachman er det at vinde X Factor dog ikke det primære mål, når han i år er dommer i talentkonkurrencen for femte gang. Det er i stedet at skabe musikalske øjeblikke, der bliver husket, når vinderne, sangerne og pladekontrakterne for længst er glemt.

- De der tre minutters oplevelse, hvor der sidder 2 millioner mennesker og får en musikalsk oplevelse - hvor tv'et bliver til stereoanlægget - det er så meget det format. Vi ved ikke, hvad der sker med artisterne bagefter, men vi ved i hvert fald, at det er skidesvært at skabe de der tre minutters magi. Det kommer måske tre-fire gange i løbet af hver sæson i alle liveshows. Det er ikke bare lige noget, man gør, men når det så opstår, så er dét det hele værd, siger Thomas Blachman.

Her er de største øjeblikke

De mest magiske og mindeværdige øjeblikke i dansk X Factor gennem tiderne er ifølge Thomas Blachman:

Den senere vinder af X Factor 2012 Idas første audition, hvor hun sang 'Lost' af Anouk.

Da Annelouise i det tredje liveshow i X Factor 2011 sang 'Splittet til atomer', skrevet af danske Kashmir.

Den skandaleombruste duo Nicoline Simone & Jean Michels version af 'My body is a Cage' af Arcade Fire, som de optrådte med i det første liveshow i X Factor 2012. 


Da Lucas tilbage i anden sæson af X Factor i 2009 sang 'Tainted Love' af Soft Cell i det første liveshow. 


Og da Morten Benjamin i det første liveshow i X Factor 2012 sang sin afdæmpede version af David Guettas 'Titanium'.

Thomas Blachman nævner dog også optrædener af Jesper Kyd fra tredje sæson og Muhammed Ali fra anden sæson som højdepunkter inden for dansk X Factor.   

- For mig så har den, der kan skabe flest af disse øjeblikke vundet. Det, der er idealet for mig, er at kunne få tiden til at gå i stå i lille Danmark. Den, der kan skabe to-tre af de her øjeblikke i løbet af syv aftener (liveshows, red.), burde være den oplagte vinder, selvom det ikke altid hænger sådan sammen, siger Thomas Blachman til bt.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.