X Factor-dommer brød sig ikke om DF's Kim Christensen politiske observans

Det 56-årige folketingsmedlem Kim Christensen fra Dansk Folkeparti fik krasse kommentarer fra dommer-trekløveret, da han fredag stillede op i X Factor, og inden han havde sunget af, blev han sparket ud af talentprogrammet. DF'eren var ellers forberedt på, at Blachman var barsk, men ikke at han ville revse ham for hans og ikke for hans sang.

- Jeg er overbevist om, at Blachman genkendte mig som politiker fra Dansk Folkeparti. Nu skal jeg ikke begynde at udtale mig om hans politiske ståsted, men jeg går ud fra, at det er et andet end mit. Det burde egentlig ikke være afgørende, men det synes jeg, at det blev i programmet. Det var meget skuffende, siger Kim Christensen.

I første program i sjette X Factor-sæson indtog Kim Christensen det røde X på scenen med sin version af Sam Cooke-klassikeren 'Bring It On Home' - tilsat en selvkoreograferet dans, som Blachman efterfølgende i et svært sarkastisk tonefald beskrev som 'knaldebevægelser', der mest hørte hjemme i et baglokale.

- Han spurgte, om jeg var ligeså kønsløs i politik, som jeg var på scenen, og det synes jeg faktisk var ret uforskammet. Hvorfor skal han svine mig som person i stedet for at give kritik på det, jeg synger? lyder det fra politikeren.

- Jeg kan ellers så godt lide Blachman, fordi han er typen, der spøger: 'Hvem har fortalt dig, at du kan synge?'. Det er ærlig snak, og det kan jeg godt lide. Men jeg blev slet ikke vurderet på min sang!

Synge, mener repræsentanten fra Dansk Folkeparti ellers at han kan. Han har blandt mange sange kreeret sangen 'Dit land, dit valg' for partiet, og i sin fritid er han frontfigur i bandet Party Patrol.

- Jeg er ikke såret på min musikalske stolthed. Man skal ikke være forfængelig, når man stiller op i et program som X Factor, og det er jeg bestemt ikke. I programmet handler det jo for dommerne at finde nogle, som de kan promovere og vinde med. Mig skal man ikke være bekymret for, det skal man nærmere for de unge mennesker, som jo ofte er helt ødelagte, hvis ikke de får lov at gå videre, siger han.
 
Trods Blachmans kommentarer var det stadig 'stort' at optræde for det 600 mand store publikum og stå foran dommerpanelet bestående af Ida Corr og Anne Linnet - udover Blachman.

- Jeg havde en fed oplevelse, selvom jeg ærgrer mig lidt over, at jeg slet ikke fik lov til at synge færdig. Der var faktisk et vers til!

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Thomas Blachman, men meldingen lyder, at han rent faktisk ikke husker DF'erens optræden.