I aften skal 'Team Rap' slå til, hvis de vil gøre sig håb om at gå videre i X Factor. På X Factors Facebookside er brugerne dog ikke imponeret over de tre Birkerød-drenges talenter.
I aften skal 'Team Rap' slå til, hvis de vil gøre sig håb om at gå videre i X Factor. På X Factors Facebookside er brugerne dog ikke imponeret over de tre Birkerød-drenges talenter. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

- I er tre fjolser - kæmpe fjolser. I tager det bare ikke alvorligt. Idioten har for meget råderum.

Sådan lød dommen fra Thomas Blachman efter 'Team Raps' første audition i X Factor. For Asim, Rasmus og Peter, som udgør 'Team Rap', er det i aften sidste chance for at overbevise deres mentor, Anne Linnet, om, at de tre Virum-drenge hører hjemme i X Factor.

- Vi tager X Factor som en god og sjov oplevelse, som vi vil huske for livet. Derfor har vi bare udnyttet den på den måde, at vi vil have det sjovt på scenen, selvom det er nogle seriøse tekster, vi har skrevet, siger Rasmus fra 'Team Rap' til bt.dk

Det er netop de tre gymnasiedrenges seriøsitet, som blandt andre Thomas Blachman har anfægtet. Men ifølge Rasmus fra 'Team Rap' har drengene vigtige budskaber på hjertet, som de brænder for at komme ud med i deres egne tekster, og det musikalske forbillede er danske 'Outlandish'.

Udskældt på Facebook

På X Factors Facebookside er brugernes tillid og anerkendelse i forhold til 'Team Rap' dog til at overse. Og det er langt fra alle, der her giver udtryk for, at de håber Asim, Rasmus og Peter går videre i X Factor.

- Det håber jeg godt nok ikke. Mage til useriøse unge mænd skal man lede længe efter. Kunne nok nævne et par stykker, som havde fortjent deres plads, skriver Annemarie Langeland Hansen på X Factors Facebookside

- Det er jo deres allersidste chance for at vise, de er gode nok. Men nej, det håber jeg da godt nok ikke, skriver Mikkel Mølgaard Frederiksen på X Factors Facebookside

- Jeg forstår ikke, hvad dommerne ser i dem. De kan ikke synge, ikke holde takten, og ikke huske teksterne. Jeg forstår ikke, at de er kommet så langt, skriver Gitte Andreasen på X Factors Facebookside

Ikke som 'Asian Sensation'

Siden den første audition har de tre drenge fra Virum ved den ene audition efter den anden skuffet dommerne ved at møde op uforberedte og glemme deres tekster. Men selvom det for brugerne på Facebook virker uforståeligt, gav Anne Linnet alligevel 'Team Rap' chancen og tog dem med på bootcamp.

- Jeg tror, at hun ser noget unikt i os. Det vi laver, er jo ikke rigtig set før i X Factor. Der er set drengegrupper før, men både rap-drengegrupper og rap på forskellige sprog - den sammensætning tror jeg, hun synes, hun kan bruge til noget, fortæller Rasmus fra 'Team Rap'.

Men er I ikke bare en ny version af 'Asian Sensation'? (drengegruppe, som i 2009 nåede langt i X Factors liveshows ved at formidle fest og farver, red.)

- Nej, jeg vil sige, at vi tager den et niveau højere end 'Asian Sensation'. I og med at vi har forskellige tempoer, at det er vores egne tekster, og at vi har noget indhold, hvor de måske mere var nogle lalleglade nogle, som vi godt nok også har givet udtryk for indtil videre, men som sagt så har vi også en vis seriøsitet i det, mener Rasmus fra 'Team Rap'.

I X Factors bootcamp, hvor første del sendes i aften klokken 20 på DR1, skal Anne Linnet tage stilling til 'Team Raps' videre skæbne i talentprogrammet. Herunder kan man se 'Team Raps' første audition. Døm selv - får idioten for meget råderum? 


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.