Fredag aften blev årets første 'X Factor'-liveshow sendt. Her giver dommeren Thomas Blachman sin deltager Sarah Glerup et kys på kinden, efter han sendte hende videre i konkurrencen.
Fredag aften blev årets første 'X Factor'-liveshow sendt. Her giver dommeren Thomas Blachman sin deltager Sarah Glerup et kys på kinden, efter han sendte hende videre i konkurrencen. Foto: Martin Sylvest

Var det politisk korrekthed eller det rigtige valg? Flere seere undrer sig over 'X Factor'-dommer Thomas Blachmans valg fredag aften, da han endte med kniven i egne hænder og skulle skære en af sine egne deltagere fra sangkonkurrencen.

Hverken 23-årige Jacob Bering fra Skanderborg eller 30-årige Sarah Glerup fra København fik en særlig varm modtagelse fra seerne, da de fredag aften første gang stod på scenen til årets første 'X Factor'-liveshow.

Få sekunder inde i deres sange, flød kritikken over på de sociale medier.

Det kom derfor ikke som en stor overraskelse, at de begge endte i farezonen, da værten annoncerede, hvem der var gået direkte videre til næste fredags liveshow - og hvem der skulle ud i en direkte duel om den sidste plads.

jacob

Thomas Blachman, der er dommer for den voksne kategori, som de begge tilhører, endte derfor med selv at stå med beslutningen om, hvem han ville sende ud af konkurrencen.

'Usentimentalt', som han selv kaldte det, skar han Jacob Bering fra.

'Det er ikke medlidenheds-faktor'

Den beslutning har siden fået flere seere til at rase på de sociale medier. For var årsagen til, at Thomas Blachman sendte Sarah Glerup videre, at hun har muskelsvind og sidder i kørestol, spørger de.

»Blachman, hvor er din oprigtige dømmekraft? Det er ikke medlidenheds-faktor, Jacob var da meget bedre,« skriver Mette på BTs Facebook-side under artiklen om 'X Factor'-dommerens beslutning.

X factor

Også på DRs Facebook-side raser debatten.

»Blachman tør ikke sende en person med muskelsvind hjem - politisk correctness? Hun sang da middelmådigt, men vil ikke kunne få nogen fremtid på scenen. Vær nu ærlige!« skriver Jakob Pedersen.

Debatten bredte sig også hurtigt på Twitter, hvor seere tog til tasterne.

»Seertal eller talent?« spørger Pia Jensen.

Finn Berg kalder Thomas Blachmans beslutning for 'følelsesporno'.

Jack Sørensen tror, at 'X Factor'-dommeren traf sin beslutning for at skaffe sig 'medlidenhedsstemmer'.

'Jeg har ikke ondt af Sarah'

Selv forklarer Thomas Blachman, at det kun var det musikalske, der spillede ind på hans beslutning - og så at Jacob Bering selv havde givet udtryk for, at han gerne ville ud.

»Er der et begreb, jeg aldrig har forstået, så er det politisk korrekthed. Jeg har ikke ondt af Sarah, som har et fantastisk liv. Jeg vælger ud fra musik, og hvad jeg mener kan blive godt i næste uge,« sagde han til bt.dk kort efter afgørelsen.

»Jacob signalerede, at han gerne ville noget andet, og derfor valgte jeg, at han skulle ud,« tilføjede han.

X Factor

Det er dog langt fra alle, der er utilfreds med Thomas Blachmans beslutning.

TIL Urban/BT/BM

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.