Der var stort drama i fredag aftens udgave af X Factor. Her sendte den nye dommer, Mette Lindberg, til stor overraskelse for meddommerne Remee og Thomas Blachman, en af årets tidlige favoritter i form af 15-årige Marie Stougaard ud af showet. Det har efterfølgende fået hundredvis af seere til at rase på Facebook.

Det var et stort drama, da dommer X Factor-dommer Mette Lindberg fredag aften sendte 15-årige Marie Stougaard ud af årets udgave af sangkonkurrencen.

goæ

Hverken Thomas Blachman eller Remee forstod, hvad der skete, da Mette Lindberg bad Marie Stougaard om at forlade en af de fem stole, som deltagere, der går videre i programmet, indtog i den såkaldte '5-chair-challenge'.

»Ej, nej nej nej nej!«. »Er du sikker på det?«. »Du kom ikke til at sige forkert?«. »Du blev ikke overrasket? Jaloux?« lød det fra de to andre dommere i programmet.

Hermed var dramaet skabt. Og det er et drama, som, ikke længe efter programmet sluttede, rykkede fra tv-skærmen og ud på sociale medier.

545342

BT har talt med Marie Stougaard om situationen, som hun selv beskriver som 'super ærgerlig', og den artikel er siden røget på Facebook, og her får Mette Lindbergs fravalg af Marie Stougaard en hård medfart.

'Det' helt hul i hovedet'
Flere er ude og brokke sig over fravalget, som de helt tydeligt ikke er enige i.

En bruger ved navn Pia Hansen skriver det, som mange åbenbart tænker, når hun konstaterer:

'Det' helt hul i hovedet. Marie var den eneste med vinderpotentiale - En sikker vinder, uden tvivl.' Pia Hansens kommentar har i skrivende stund fået 371 'synes godt om'-tilkendegivelser.

I det hele taget er utilfredsheden med Marie Stougaards exit stor. Men mange håber alligevel på at se hende tilbage i X Factor snart. Og flere håber på, at Remee, der har fået grupperne, vælger at sætte hende i en nydannet gruppe.

'NEJ. Hun skulle da virkelig ha været med videre. Det var en KÆMPE brøler Mette lavede der. Hun synger da helt fantastisk. Remee hent hende til en gruppe,' skriver Bente Jespersen Maymann i en kommentar, der har fået 163 'likes' i skrivende stund. Og hun bakkes op af blandt andre Facebook-brugeren Laura Gram.

'Så forkert - et ÆGTE og autentisk talent. Hun må da over i en konstrueret gruppe hos Remee, hvis hun ikke kan få en plads på anden vis,' lyder kritikken.

Marie - 5CC

'Du er en skamplet'
Men det er langt fra kun på BTs Facebook-side, at utilfredsheden er stor.

Også på X Factors egen Facebook-side er der hundredvis af seere, som er godt utilfredse.

Og mindst en gang er kritikken blevet så voldsom, at folkene bag X Factor Facebook-siden har måttet bede om en ordentlig tone i kommentarfeltet. Det skete, da en person ved navn Leonardo Michael Angelo Platonis skrev følgende:

'Mette Lindberg - Du er en skamplet på tv- såvel som musikscenen. Du har ingen indsigt eller forstand på hvad musik eller talent er. Du burde selv hoppe ud af den stol, fordi du har lige smidt programmets mest lovende talent ud. Jeg håber ikke at se dig igen.. Fuj and dobblefuj !!!' lyder det i kommentaren, der har fået 250 'likes'.

Her så folkene bag Facebook-siden sig nødsaget til at svare.

X Factor 2015

'Hej Leonardo. Vi kan godt forstå der er stærke meninger om dommernes beslutninger, men vi beder dig alligevel tale pænt her på siden - det gælder både når vi taler om dommere og deltagere. // Lasse,' skriver X Factor - DR-profilens administrator.

Andre holder tonen mere rolig, men er stadig skuffede.

'Hvis Marie var kommet med ville hun have vundet sæsonen, det er jeg sikker på,' skriver brugeren Heidi Holm Bech Jensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.