Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når deltagerne træder op på scenen til fredagens semifinale i X Factor, er det udelukkende seerne, de skal overbevise med deres fortolkninger af rapnumre og akustiske sange, som er aftenens temaer. Dommerne er nemlig helt uden indflydelse denne gang.

Sidste live show virkede udramatisk og frit for konkurrence, men sidste uges sms-stemmer får alligevel stor indflydelse. Sammen med stemmerne fra denne uges semifinale afgør de, hvem der ryger hjem. Og den afgørelse kan hverken Thomas Blachman, Cutfather eller Pernille Rosendahl ændre på.

Det er sandsynligvis en lettelse for sidstnævnte, som sidder tilbage med alle sine tre deltagere og derfor ville have stor risiko for at skulle vælge mellem sine egne, som hun før har omtalt som ’sine børn’.

En af disse er Ida. Og hun ser frem til en fredag uden farezone.

- Det er afslappende, at dommerne ikke skal bestemme. Man lægger ikke mærke til konkurrencen på samme måde, siger Ida, som glæder sig over, at afgørelsen bliver overstået hurtigere på den måde.

- Farezonen er skrækkelig, for vi bliver sat op imod hinanden, og det gør det tydeligere, at vi er konkurrenter. Man føler sig som et nervevrag deroppe, siger hun.

Hun kan ikke vælge, hvilken af konkurrenterne, hun ser som den største trussel.

-Vi er meget forskellige, og har det rigtigt godt sammen. Jeg ville gerne stå i finalen med dem alle tre, hvis det var muligt, stråler Ida.

Andre læser også