I fredags stemte ­danskerne dem ud af X Factor. Men musikkarrieren er langt fra slut for The Fireflies. Deres mentor Soul­shock kunne mandag med­dele de tre country piger ­Henriette, Mathilde og Julia, at han har sikret dem en plade­kontrakt.

- Det er helt surrealistisk. Der er slet ikke ord for det, lyder det begejstret for gruppens ene medlem, den 18-­årige Henriette.

- Lige nu er der slet ikke ­noget at være ked af. Selv om vi røg ud af X Factor, så fik vi en stolt fjerdeplads og en pladekontrakt et par dage ­efter. Det her er en anelse ­bedre end at stå i Parken på lørdag.

Henriette og de to andre medlemmer har kun kendt hinanden i knap tre måneder. De blev en gruppe, da Soul­shock valgte at sammensætte dem til sin gruppekategori.

- Det har været et kæmpe arbejde. Men se hvor langt vi er kommet, siger en glad Carsten Soulshock til B.T.

Han fortæller, at pladeselskabet Sony BMG, der ­ifølge tv-konceptet har førsteret til at udgive de ni X Factor-deltagere, har sagt nej til The ­Fireflies .

Hvilket selskab, der så skal stå bag pladen, holder han stadig tæt til kroppen.

- Det er helt nyt, det her. Så jeg vil gerne vente lidt med at nævne selskabet. Men planen er stadig at tage pigerne med til Nashville og indspille et par uger, siger han og hentyder til countrybyen over dem alle, hvor også Dolly Parton er fra.

Samtidig understreger han, at der stadig lægger meget arbejde bag, inden pladen kommer på gaden.

- Det fede er, at jeg har et kæmpe sangskriver netværk i USA, som jeg allerede nu vil sætte i gang. Men det betyder ikke, at vi skal sende pladen ud hurtigst muligt. Det skal gøres ordentligt og tage den tid, det tager. Og pigerne har også godt af at lære hinanden lidt bedre at kende, ­siger han.

Det er Henriette og de to andre helt enige i.

- Der er mange ting, der skal falde på plads. Lige nu er vi bare så glade. Og lettede. Selv om Carsten hele tiden har sagt, at vi nok skal udgive en plade, så ved vi nu med sikkerhed, at det virkelig bliver til noget, siger Henriette og fortæller, at de tre piger stadig ikke er kommet sig over den glædelige nyhed. De har lige siden hoppet, skreget og krammet hinanden flere ­gange i ren begejstring.

Køb B.T. onsdag og læs om X Factor-dommernes hemmelige plan for finaledeltagerne:

- Sådan sikrer de Tine, Thomas og Jespers fremtid
- De tre dommere i banebrydende samarbejde
- Soulshock måtte trække på kontakter i England

Tror du, at vinderen af X Factor bliver endnu en døgnflue? Send en mail med mening, dit navn og by til dit@bt.dk