Det er ikke kun Anne Linnet, der bliver tv-stjerne i et af de helt store underholdningsshow. Også hende søn, den 24-årige Xander Linnet har sagt ja til at påtage sig rollen som dommer i tv-show.

Mens mor har valgt at slå sine folder på DR i ’X Factor’, skal Xander Linnet være coach i TV2s ’Voice – Danmarks største stemme’. Programmet vender tilbage den 15. september, og Xander overtager pladsen efter Steen Jørgensen og skal sammen med Lene Nystrøm, L.O.C. og Sharin Foo være med til at coache deltagerne igennem programmerne.

24-årige Xander Linnet udgav sidste år sit debutalbum ’Over Skyer, Under Vand’, hvorfra han hittede stort med singlerne ’Det Burde Ikk’ Være Sådan Her’ og ’Os To og Mine Lagener’.

- Som musiker kan jeg vælge enten at sætte mig ned og brokke mig over, at tiden har mere fokus på gøgl og varm luft, end den har på det egentlige indhold. Eller jeg kan vælge at være med til at præge tiden sammen med et program, der i det mindste forsøger at gøre en forskel i hele det her cirkus. Det gør ’Voice’, siger Xander Linnet om sin nye tv-rolle.

- Programmet handler først og fremmest om stemmen. Om folk, der har øvet sig på at synge. Da de ringede fra programmet og spurgte, om jeg havde lyst til at være med, var jeg i tvivl. Så jeg snakkede meget med familie og venner, bl.a. Liam. Og efter at jeg havde tænkt det hele igennem, var jeg sikker på, at det var det helt rigtige. Nu glæder jeg mig bare, til det går løs, siger han og hentyder til konkurrenten Liam O’Connor, bedst kendt som L.O.C.

Om konkurrencen med de andre coaches siger han:

- De andre coaches er alle sammen ti år ældre end mig, så de har selvfølgelig mere erfaring mht. at sælge albums. Men nu handler musik ikke kun om at sælge albums. Jeg spiller de fleste instrumenter, producerer min egen musik, skriver mine egne tekster, rapper og synger. Så jeg vil mene, at selvom jeg er den yngste, så er jeg måske også den mest alsidige musiker. Og jeg er - 100 procent sikkert - den mest sultne.