Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I juli afslørede Lina Rafn, at hun droppede jobbet som 'X Factor'-dommer. Nu har DR fundet hendes afløser.

På pressemødet på den nye sæson af 'X Factor' blev det afsløret, hvem der skal forsøge at konkurrere mod de to garvede 'X Factor'-dommere Remee og Thomas Blachmann, efter Lina Rafn sagde stop.

Det bliver den 31-årige sangerinde Mette Lindberg, der er kendt fra bandet The Asteroids Galaxy Tour. Bandet har både hittet herhjemme og i udlandet, og Mette Lindberg er derudover ofte blevet hyldet for sin gennemførte og spraglede stil.

Alligevel kom det helt bag på hende, da hun fik tilbuddet om at komme til prøvefilmning på DR:

»Jeg var på vej til Tyrkiet for at spille med mit band, så jeg havde travlt og troede, der var nogen, der ville tilbyde mig et abonnement. Men det ville jeg selvfølgelig gerne, og så tog jeg til audition senere,« fortæller hun til BT på pressemødet på ’X Factor’.

Tidligere har ugebladet Her & Nu skrevet, at udover Mette Lindberg var også sangerinderne Fallulah og Stine Hjelm Jacobsen fra Electric Lady Lab til audition. Men Lindberg joker med, at pressen ikke har opstøvet alle de kandidater, der var i spil – og som hun altså ’vandt over’. Hvem det var, vil hun dog ikke ud med.

Hun er dog ikke i tvivl om, at hun vil være en dygtig dommer:

»Jeg har de sidste par år spillet over 100 koncerter i snit om året. Jeg er jo selv sangerinde og ved, hvordan det er at stå på en scene, så jeg har en masse erfaring at give videre,« fortæller hun til BT.

Bliver du den flinke eller den skrappe dommer?

»Det må tiden vise, men jeg kan godt lide at være ærlig. Det synes jeg, man kommer længst med. Jeg håber, jeg bliver en fair og ærlig dommer,« lyder det fra den 31-årige sangerinde, der bor i København sammen med sin kæreste gennem flere år.

Og så til det store spørgsmål. Kunne den nye dommer selv have fundet på at medvirke i ’X Factor’?

»Da jeg var ung, var der jo ikke ’X Factor’. Det var sådan noget DM i Rock, så det meldte jeg mig til med mit band. Men vi kom ikke videre. Men jeg kunne bestemt godt have fundet på at melde mig, som det er nu,« siger hun.

 

Andre læser også