I fredagens udgave af DRs talentshow, X Factor, fortalte Lina Rafn, at hun var nervøs for Nannis stemme kunne klare det pres, der ville komme til liveshowet.

- Jeg er rigtig bekymret for, om din stemme vil kunne klare det her forløb, for jeg kan høre, hvor hurtig du bliver hæs, fortalte Lina Rafn fredag aften, da hun sendte Nanni videre til første liveshow.

Efter bootcamp har Lina været meget opmærksom på Nanni, og hvor meget hendes stemme har kunnet klare med de mange prøver, der har været op til liveshowet.

Til lægen efter bootcamp

Lina valgte efter bootcamp at tage Nanni til lægen for at tjekke op på stemmebåndet.

- Jeg fik tjekket Nanni omgående efter bootcamp hos lægen og fik at vide, at der var knuder på begge sider af stemmebåndet. Lægen fortalte, at hun skulle holde sig i ro og måtte ikke en gang hviske, siger Lina Rafn.

Nanni fik at vide af lægen, at hun skulle være stille i 10 dage, og hvis det ikke virkede, skulle hun opereres. Det ville Lina Rafn ikke kaste Nanni ud i, men efter Nanni havde holdt sin stemme i ro, faldt hævelserne.

Efterfølgende har Lina sendt Nanni videre til en fysioterapeut, der skulle hjælpe med at bygge Nannis stemmemuskler op.

- Træningen har virket, da Nanni nu har nogle muskler at trække på. Men hun skal huske på at vælge sine kampe, så der ikke laves om på det, der er fantastisk ved Nanni, selvom det slider på stemmen, fortæller Lina Rafn.

Lina er meget opmærksom på at skåne Nannis stemme og kun lade hende synge, når det virkelig gælder.

- Hun er nødt til ikke at synge hele tiden, men kun når hun skal gøre det. Men det er svært for Nanni, da hun vil synge hele tiden, fortæller Lina til BT.