Selv om 23-årige Lucy Mardou og hendes mand fra Thy-lejren mister deres kontanthjælp under X Factor, lider de ingen nød.

Den lille familie har nemlig modtaget adskillige donationer fra folk, efter Lucy har været ude at fortælle, hvordan hun og manden mister deres kontanthjælp fra Thisted Kommune, fordi de under X Factor-liveshow er flyttet til København.

- Vi har fået tilbud fra mange mennesker, der vil støtte os med penge og gaver og sådan noget. Så vi er okay, fortæller hun til bt.dk

Norskfødte Lucy, hendes mand og deres etårige datter er flyttet til København, hvor de får tag over hovedet af DR, der betaler huslejen på Hotel Stay, mens hun stadig er med i talentshowet. Resten, inklusiv udgifter til mad udenfor DR-Byen, er for egen regning.

Slipper for at skralde

Da Lucy og manden nu ikke modtager kontanthjælp, har familien måttet tænke i alternative baner for at få mad på bordet. En af mulighederne har, ifølge Lucy selv, været at ’skralde’ - det vil sige gå i affaldscontainere for at tage den mad, de store supermarkeder dagligt kasserer og smider ud. Men det behøver hun ikke længere.

- Folk er meget gavmilde og sender os gaver og donationer. Vi beder ingen om det, men hvis folk har lyst til at give os, må de gerne det. Og så siger vi tak, fortæller Lucy, som er meget overvældet over den store sympati, hun er blevet mødt med.

Hvor meget hun har modtaget indtil videre i penge, gaver og mad, vil hun ikke ud med.

- Vi har fået nogle fine breve, og så har vi fået masser af kærlighed, lyder det fra Lucy, der i øvrigt understreger, at det er helt efter reglerne, at hun ikke modtager kontanthjælp, mens hun og manden midlertidigt er flyttet fra Thy-lejren til hovedstaden.

- Vi får ikke nogen kontanthjælp mere, men det er fair nok. Vi står jo ikke til rådighed for kommunen, og det skal man jo for at få kontanthjælp, så sådan er det, siger hun.