X Factor Bootcamp’en blev det sidste stop for den unge Johannes og gruppen ’Second Venue’ bestående af tvillingerne Maria og Michelle.

Blachman gjordet det fredag aften klart, at tvillingerne ikke markerede sig nok. Han mente dog, det var den ’smukkeste tostemmighed’, han havde hørte i X Factors historie. Maria fortæller til BT, at hun på forhånd havde en fornemmelse af, at de ikke ville gå videre.

- Vi havde lidt set det komme. Vi ville selvfølgelig rigtig gerne have været videre, det kunne have været super fedt. Men vi kunne godt fornemme, at vi ikke var det, Blachman ville arbejde videre med, så vi var godt lidt klar over, at vi ikke gik videre den her gang, fortæller Maria.

Blandt de unge deltagere var konkurrencen tæt, og det var en svær beslutning for Remee, da han sad med valget mellem Johannes og Emilie. Den unge Johannes, der havde valgt sangen ”overgi’r mig langsomt” af Mads Langer, var ikke helt overrasket over, at valget lå på de tre andre deltagere.

- Det kom ikke som et kæmpe chok for mig. Baraa, Tannaz og Emilie lå på et niveau højere end mig, så den skulle være gået hjem på det personlighedsmæssige i stedet. Da vi hørte hinanden øve, vidste jeg godt, at der skulle et mirakel til, siger Johannes.

Skuffelsen var stor

Selvom mavefornemmelse sagde, at en plads ikke skulle være i denne omgang, er Maria stadig skuffet over Blachmans beslutning. Også for Johannes var det ikke en særlig fed fornemmelse at sidde tilbage med, at X Factor rejsen var slut.

- Jeg blev ked af det, og det var et ærgerligt tidspunkt at ryge ud på. For jeg ville det så meget, og det er ikke sjovt at blive valgt fra lige før liveshowet, forklarer Johannes til BT.

De var en kæmpe støtte

Maria var positiv over for den nye måde, X Factor havde valgt at lade deltagernes familie og venner sidde med i et andet rum og se direkte, om de gik videre eller ej. Herefter kom deltagerne ind i det rum, familierne sad i.

- Da man kom ud i det store lokale, hvor alle sad, så synes jeg, man fik en rigtig stor støtte fra dem. Ens egen familie og de andres begyndte at klappe og juble af en, så man kom faktisk ud med et stort smil, siger Maria.

Maria og hendes tvilling Michelle er på trods af, de ikke gik videre til liveshowet ikke færdig med musikken. Tvillingerne har efter deres deltagelse blevet kontaktet af flere, der gerne vil lave et musiksamarbejde.